Van olyan "növényi tej" amely finomabb a 2,8%-3,5%-os tehéntejnél?
Vagy ezeket úgy kell elképzelni hogy ízre kb mint a 0,1% tehéntej.
Főleg teába szoktam tenni a tejet
Nem mondtam, hogy nem látott a bolti tej tehenet.
Azt mondtam, hogy nagyon különbözik a friss, kezeletlen ("valódi") tejtől.
Nem tudom, a kérdező komolyan mondja-e, hogy nem fogyaszt nyers tojást sem. Tehát akkor ő például nem eszik néger kockát sem?
Ha szerintek komoly kockázata van, a nyers tej fogyasztásának, akkor gondolom a fáról szedett gyümölcsöt sem eszitek meg hőkezelés nélkül. Házi kolbászt esztek?
Nekem mindegy, még egyszer hangsúlyozom, én az egyik válaszolóval ellentétben nem gyűlölködni akarok, csak néhány tévképzetet eloszlatni. (Az élelmiszer iparban sok van.)
Lehet lepontozni.
Vissza a kérdéshez: az hogy 'finomabb'-e, az szubjektív vélemény, esetleg azt lehet keresni, hogy melyik hasonlít a legjobban az állati tejhez.
Én kávéba, teába szójatejet szeretek (nem vagyok vegán, se tejérzékeny, de nekem valahogy nagyon ízlik és kifejezetten tejállaga van)
Állagban még a zabtej passzol nekem italba, a többi növényi tejnek sokszor túlságosan vizes az állaga számomra.
Házi készítési növényi tejjel szokott még finom lenni (nekem) mert akkor azt tudom egy kicsit sűrűbbre készíteni.
Szóval itt azért tisztázni kellene egyet-mást. A forralás sokkal magasabb hőfokon történik, mint a pasztörizálás. Tehát, ha hiszed, ha nem, elpusztítja a kórokozókat benne. Viszont megváltoztatja az ízét.
Nekünk évekig hoztak faluról naponta tejet, felfőztem, a férjem csak azt szerette, és naponta megivott egy liternyit. Én nem szeretem a felfőtt tejet, nekem bejön a pasztörizált dobozos.
Hogy neked perverz a nyers tojás fogyasztás, hát ettől kissé kiakadtam.
Nagymama korú vagyok, egy életen keresztül kevertem a házi majonézt legalább hetente. Régebb nem is volt bolti, most már van, de nem szeretem, mert nekem túl savas. Sűrűn készítek tiramisut, nagy kedvenc. És most tettem be a hűtőbe egy nagy adag málna habot, ami képzeld, felvert nyers tojásfehérjével készül. Az utolsó tegnapelött fogyott el. Kihasználjuk a málna szezont.
Tényleg, mert a tehénből nem dobozba fejik.:) Túl kicsi a lyuk.
A környezetemben tejtermelők élnek. Elég sokan. Naponta kétszer fejnek Egy részéből tejfölt, tejszínt, túrót, vajat, sajtot készítenek. Saját részükre, és a direkt megrendelőiknek. Egy részéből feltöltik a piaci automatákat. Ezen még én is csodálkozom, hogy naponta kiürülnek.
A maradékot eladják a begyűjtő központoknak. Na, ebből a maradékból kerül a dobozos tej a boltok polcaira pasztörözött, vagy UHT formában.
De most tényleg? Szerinted miből lesz a dobozos tej?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!