Melyik a legjobb növényi tej müzlihez?
A rendes tejre már nemigen emlékszem, én a kókusztejet szeretem (a saját készítésű zsírosabb, mint a házi tej :D). Van, akit zavar a kókuszíz s ez persze édes, aki sós müzlit akar, annál bekavarhat mindkét dolog (van olyan, nem? nem értek hozzá, sosem szerettem a müzlit).
(A tejre a szintén állati tojástej hasonlít jobban, persze az is más, de az ugye nem növényi s az volt a kérdés.)
A gabonatejek nem zsírosak, így azok kiesnek. Bár nem tudom, milyen, ha zsírt ad hozzá az ember, sose próbáltam.
Én is erre jutottam, ráadásul nekem a saját kókusztejem sokkal jobban is ízlik (pontosabban más, de ezzel együtt is az enyémet preferálom, csak néha másmilyen is jobb, amit én csak friss kókuszból tudnék készíteni). Frissen a legjobb szerintem, s mindig teszek bele diót vagy mandulát (csak egy keveset), néha mákot is, bár az már jobban megváltoztatja, sok ételbe úgy már lehet, hogy nem az igazi, viszont kávéba szeretem úgy.
Nagyon könnyű otthon készíteni kókusztejet s még a maradványra is vannak jó receptek, most már mindig brownie lesz belőle s a párom boldogan elviszi munkába a zömét. Tökéletes.
zabtej vagy kesutej a legkrémesebb. Otthon is készithetsz kesutejet:
-1 csésze kesudiót aztass 6-9 órát, tedd bele a keverőgépbe 2-5 csésze vízzel és kb. 2 percig keverje a gép (ez nagyon fontos, hiszen így lesz krémes). Egy tiszta konyharongyot tegyél egy tálba és öntsd bele a keveréket. Nyomd ki a folyadékot és a kesudió maradékot nyers tortára vagy akár megkenheted a kenyeret vele, olyan mint a vaj.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!