Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Melyik a legjobb növényi tej...

Melyik a legjobb növényi tej müzlihez?

Figyelt kérdés
Ami leginkább hasonlít a rendes tejhez, legjobban krémes és nem annyira vizes?

2016. febr. 5. 17:03
 1/10 anonim ***** válasza:
76%

A rendes tejre már nemigen emlékszem, én a kókusztejet szeretem (a saját készítésű zsírosabb, mint a házi tej :D). Van, akit zavar a kókuszíz s ez persze édes, aki sós müzlit akar, annál bekavarhat mindkét dolog (van olyan, nem? nem értek hozzá, sosem szerettem a müzlit).

(A tejre a szintén állati tojástej hasonlít jobban, persze az is más, de az ugye nem növényi s az volt a kérdés.)


A gabonatejek nem zsírosak, így azok kiesnek. Bár nem tudom, milyen, ha zsírt ad hozzá az ember, sose próbáltam.

2016. febr. 5. 17:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:
100%
Kihagytam, hogy a mandula- és a kesutej se rossz, csak nekem feleslegesen drága és sosem alkalmazom. Boldog vagyok a diós kókusztejjel és a tojástejjel.
2016. febr. 5. 17:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Talán a zabtej. Emellett még nagyon szeretem a rizses-mandulás tejet ;)
2016. febr. 5. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Én a kókusz, mandula és mogyorótejet szeretem a legjobban. A kókusz kicsit hígabb, a mogyoró és mandula elég krémes, és isteni finom, főleg édes ételekhez. Alpro márkájút szoktam venni.
2016. febr. 5. 19:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm :) Valószínűleg nekiállok itthoni tejet készíteni ezekből, mert a boltban nagyon drágák.
2016. febr. 5. 21:39
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Én is erre jutottam, ráadásul nekem a saját kókusztejem sokkal jobban is ízlik (pontosabban más, de ezzel együtt is az enyémet preferálom, csak néha másmilyen is jobb, amit én csak friss kókuszból tudnék készíteni). Frissen a legjobb szerintem, s mindig teszek bele diót vagy mandulát (csak egy keveset), néha mákot is, bár az már jobban megváltoztatja, sok ételbe úgy már lehet, hogy nem az igazi, viszont kávéba szeretem úgy.

Nagyon könnyű otthon készíteni kókusztejet s még a maradványra is vannak jó receptek, most már mindig brownie lesz belőle s a párom boldogan elviszi munkába a zömét. Tökéletes.

2016. febr. 6. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:
13%
Valaki úgy akar vegan lenni, hogy közben azért egyen olyat ami olyan, mint az állati eredetű dolgok...soha nem fogom ezt megérteni. Mint a jehovások olyanok vagytok.
2016. febr. 6. 00:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
100%
Én mandulatejet szoktam.
2016. febr. 9. 01:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A zabtej hasonlít szerintem leginkább a tehéntejre, de nagyon finom a rizst is (ezekből most a rossmann leakciózta a sajátmárkás biót) és a mandula is. Érdemes azért megkóstolni talán a boltit is, ha nem megy elsőre a főzés, hogy tudd milyen.
2016. febr. 9. 16:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim válasza:
100%

zabtej vagy kesutej a legkrémesebb. Otthon is készithetsz kesutejet:

-1 csésze kesudiót aztass 6-9 órát, tedd bele a keverőgépbe 2-5 csésze vízzel és kb. 2 percig keverje a gép (ez nagyon fontos, hiszen így lesz krémes). Egy tiszta konyharongyot tegyél egy tálba és öntsd bele a keveréket. Nyomd ki a folyadékot és a kesudió maradékot nyers tortára vagy akár megkenheted a kenyeret vele, olyan mint a vaj.

2016. febr. 24. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!