Melyik a legjobb édesítőszer íz, és egészség alapján?
Tiszta termelői akácméz (nem a bolti pancsolt szemét!)
Mesterséges édesítőszer semmi esetre sem!
A stevia.
Legújabban pedig a cukor, vagy ahogy az előttem szóló mondta, a méz. Ui. kisütötteék, hogy az édes ízre az agy várja az ahhoz kapcsolódó energiát is, és ha nem jön, akkor parancsot ad a keresésre, azaz édességre fogsz vágyni. Nagyon.
Szerintem a steviának gusztustalan íze van.
Legalábbis én a tablettás verziót próbáltam,az pocsék volt.
A nyírfacukor (xilit) jó. Alacsonyabb a glikémiás indexe, mint a cukornak, tehát kevésbé emeli az inzulinszintet.
Az állaga olyan, mint a kristálycukor (kicsivel apróbb szemcséjű), nincsen mellékíze, ugyanannyi kell belőle, mint a sima cukorból. Emellett nem okoz fogszuvasodást sem, mert a szájban lévő savtermelő baktériumok nem tudják felhasználni. Lehet vele sütni is.
Hátránya, hogy nem éppen olcsó, illetve nem lehet karamellizálni.
Speciel, én meg itthon nézegetek egy doboz xilitet, nagyon fura íze van, úgyhogy nem hiszem, hogy elrontanék vele valamit.
A steviaból a por ugyanez, a tablettát megszoktam. Sztem bármelyik édesítő (kivéve az aszpartamot) egy ideig furcsa, de szokás kérdése.
Az aszpartam meg kétesélyes, az egyik tábor szerint méreg, a másik szerint nem.
Utolsó: Ha magában megkóstolod a xilitet, akkor kicsit "hideg" íze van. Pont olyan, mint a mentolos rágók külső, kemény bevonata (az ugyanis xilit).
De ha belerakod vmibe, nincs mellékíze.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!