Vegán/vega gyerek esetén hogy lehet megoldani az ovis vagy iskolai étkeztetést?
3vfolyamtol !
Te tényleg ilyen egyszerű vagy, vagy csak rájátszol ? A közoktatási intézmények diétás menüjét dietetikus állítja össze, akik tisztában van ezekkel. Az allergiás ygerek allergén mentes etelt kap. Amennyiben van róla orvosi igazolása. A vegetarianizmus, veganizmus meg mindig nem allergia, hanem saját döntés, divat dieta.
"Az a te döntésed volt. De itt a szül ő akar dönteni a gyerek helyett."
Hát igen, tényleg nagyon meglepő, hogy a szülő dönt a gyerek helyett, hiszen az nem szokás normáliséknál, ugye? :)
Bárhogy eteted a gyereked, az vègső soron a te döntésed. Aki nem ad teljes kiőrlésű élelmiszereket vagy olívaolajat, vagy fontos olajos magvakat, az is úgymond megfosztja ezektől a gyerekeit, mint más a hústól.
De gondolom, te semmiben nem döntesz a kisgyereked helyett, hanem megkérdezed, hogy milyen ruhát vegyél meg neki, milyen tusfürdővel fürdesd, akar-e oltásokat kapni, hova akar nyaralni menni nyáron, szeretne-e kistesót....:D
42!
Nem ilyen mértékben, de ezt a magadfajtáknak hiába is magyarázza az ember.
46!
Nagyon sok kisgyerek utasítja el a húst mar a hozzátáplálásnal is, hiszen szokatlan az íze, textúrája a gyümölcsök és a zoldsegek utan. Kesobb olyan 3-5 eves korban is van rengeteg kicsinél egy nem eszek hust idoszak. Nincs ezzel baj. Nem lehet mindent szeretni. A probléma ott van, ha nincs megcsak a lehetősége se felkinalva a gyereknek. Igen, szülőként az én döntésem, az én felelossegem, hogy mit eszik a gyerekem és nyilván a legjobbat akarom neki, es ezzel minden szülő így van. De azért, mert én ki nem állhatom a spenótot, még nem döntök úgy, hogy ő se szereti, nem kap és kész, hanem fogom magam és vészek neki egy üveg spenótos bebietelt, hogy még tudja kóstolni. Amúgy pedig az ilyen szelsoseges érkezési irányzatok sosem jók egy kisgyereknek. A többség, ha kikerül a szülő uralma alól, és hozzájut valami tiltott dologhoz, sok esetben mértéktelenül esik neki.
Otthon legyen vegetáriánus, legyen vegan az étkezés, ha mindkét szülő ezt az irányt követi, de legyen már meg annak a gyereknek a lehetősége arra, hogy ő maga eldöntse, akar e húst enni, szereti e a csirkecombot, a tehentejet, a vajaskenyeret.
A vegán "diéta" is lehet teljes értékű.
Azt minden hittérítő elfelejti megelmíteni, hogy ha valóban teljes, akkor az valóban melós.
Megnézel egy élelmiszerkönyvet, benne vannak a beltartalmi értékek, lehet agyalni a menü összeállításán kornak, fejlettségnek megfelelően. Amikor kész, akkor ki lehet önteni az egészet, az élelmiszerkönyvi adatok 50 évnél is régebbiek, változtak a termesztés feltételei, módjai, és változtak a beltartalmi adatok is, nem előnyükre.
A vágóállatok nem kaphatnak hormont az országban, mert tilos, antibiotikumot persze igen, az igaz, de hús-, hal- vagy vérlisztet megint nem lehet már takarmányba rakni. A növények pedig vegyszereket kapnak a fejlődéshez/ védelemhez, a mindenféle egzotikus chia, meg goi meg fene tudja milyen bogyók és magvak esetenként jöhetnek olyan területről is, ahol mai napig része a növényvédelem hatóanyagszortimentjének a DDT is, ezt hadd ne magyarázzam tovább. Ha nem saját előállítású a zöldség-gyümölcs, akkor is legyen legalább európai, ahol legalább a termesztés feltételeit próbálják egységesen a minél kisebb és "instabilabb" (fényre lebomlik, x hőmérsékleten lebomlik, x idő múlva lebomlik) vegyszerhasználat felé tolni.
A teljes kiőrlésű gabonákkal is az a ciki, hogy nincs gabonaféle (kalászos), amiut ne érintene a fuzáriumfertőzés valamilyen szinten. Ez a kalász pelyvalevelein a legjelentősebb, ami a teljes kiőrléssel végül belekerül a pékáruba. A fuzárium aflatoxinjával együtt, ami a többi puruttya kórságon kívül, sokáig és rendszeresen fogyasztva meddőséget okoz. A repceolaj biodízelnek jó, és bár vannak nullás és duplanullás hibridek, azoknak sem 0,0000000% az erukasav tartalma, ami egy durván karcinogén összetevő.
Szóval akinek nincs otthon tömegspektográfja amit használ is, annak sok sikert :)
Fejlődésben lévő gyerek szvsz azt egyen, amit csak szeretne, nyilván édességeket ésszel, de azokat is!
Kezelőorvos? Az érdekes. Nekem keresztallergiák miatt van bajom több élelmiszertől is, nincs kezelőorvosom, ezen nincs mit kezelni. X éve voltam vizsgálaton, de ott se magáról a keresztallergiáról kaptam papírt. Ezt hogy oldják meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!