Vegán/vega gyerek esetén hogy lehet megoldani az ovis vagy iskolai étkeztetést?
Sehogy,nincs ilyen ! Amúgy a vegán gyerek,olyan mint a vegán kutya meg macska: tudod,hogy ki hozta a döntéseket ..
Amúgy ha az egészségügyi oldalát nem is nézzük a dolognak, kíváncsi vagyok,hogy magyarázod el egy óvodás gyereknek,hogy ő nem ehet egy szelet vajaskenyeret ,vagy nem ehet tortát , sem semmit mondjuk egy szülinapon. Az egyik gyerekem ételallergiás volt kicsinek (most is) ,és a szívem szakadt meg ,hogy szegénykémnek mindenre nemet kellett mondania. Hogy magyarázod el neki,hogy nem ehet meg egy mikuláscsokit ,vagy egy szem szaloncukrot azert,mert TE vegán vagy .
Elmebaj .
10!
A gimis ehet otthon. Sőt, az altalanos iskolasnak se kozelezo a menza. Egyedül az ovi és a bölcsi az, ahol kötelező a közétkeztetés. Egy ekkora gyerek önmaga még biztosan nem tud arról dönteni, hogy ő vega vagy vegán lesz -más a nem eszek húst mert nem finom verzió lesz nala.
13!
Ez esetben a kedves szülők megoldhatták volna máshonnan is az étkezést.
15!
Akkor megeygszer: allergiás és etelerzekeny diétáz MINDEN magyarországi közoktatási intézmény biztosít orvosi igazolás után. Mindenutt. Budapesten és Mucsarocsogen is. A divat vagy vallási diéták nem ilyenek, ezeket nem biztosítják
Nem olyan bonyolult ez
Nemtom, nekem van gyerek ismerősöm, aki már 6 évesen bőgött, hogy nem hajlandó megenni az állatokat, mert azok a barátai. Anyuka meg apuka tiszteletben tartotta és nem adott neki húst addig, amíg a gyerek ezen az állásponton volt.
Nem értem, miért olyan hihetetlen, hogy egy gyerek képes mérlegelni dolgokat, ha a szülő normálisan elmagyaráz neki mindent. Nyilván, gondolom sok helyen az a menő, ha a szülő nem tiszteli a gyereke kérését és mindent eldönt helyette és mindent bele erőltet akkor is, ha nem esik neki jól.
Ráadásul pl. mondjuk azt se értem, hogy ha van egy vegán pár, akinek gyereke születik, az a pár most hirtelen minek kezdjen el vásárolni meg készíteni olyan kajákat, amiket eddig nem ettek. A gyerek bőven jól elél hús nélkül is, csak nem szabad neki egysíkú ételt adni.
Ne tudom, miért rosszabb ez, mint azon versengeni, hogy kinek az egy éves gyereke eszik hamarabb túrórudit meg kinder pingut. Mer' azok aztán tényleg nem gyereknek való dolgok (bár embernek se nagyon).
"amibem megsugom altalanossagban tobb is a tapanyag mint az eredeti verziojaban"
bizonyitek?
"egy "mindenevo" gyerek sajnalja a kutyakat ha megeszik oket"
kivancsi lennek hany felnott tudna megmondani minden egyes darab husrol, hogy milyen allatbol valo. daralt husrol nem is beszelve
"Annyi a kulonbseg hogy az egyik gyerek nincs arra agymosva hogy az egyiket szeretgetni kell, a masikat meg megenni."
neked anyad minden egyes etelrol elmondta hogy micsoda, mibol van es az hogy lett konyhakesz? nem tudom te milyen vilagban nottel fel, de az en anyam elemtette a kajat en meg megettem magamtol ha izlett. feltetelezem a legtobb ember igy nott fel.
"Az egeszsegugyi oldalat meg legyszi ne probalja senki cafolgatni, az Egeszsegugyi Vilagszervezet (WHO) szerint is minden eletkorban alkalmas es teljes erteku a kiegyensulyozott novenyi etrend"
amennyiben minden egyes tapanyag mennyiseget szamitasba veve tervezel etrendet. plusz a kotelezo b12. javaslom youtube-on az unnatural vegan csatornat
17 és csak vegánokkal álltok szóba ? Az óvodában mindenki vegán,meg az iskolában is,és a gyereked barátai is csak vegán csokoládét ,margarint ,meg szójavirslit esznek ?
Nem arról van szó,hogy nincsenek helyettesítő termékek. Én arról írtam,hogy szegény gyerek nem tud majd egy szelet tortát enni vendégségben ,betegség nélkül . Ne mondd nekem,hogy egy 4-5-6-7 éves gyerek etikai okokból nem fog tejes süteményt enni,vagy egy szelet csokit.
Semmi bunkót nem írtam. Megnehezíted a saját gyereked életét ,ennyi . Ha az osztálytársa megkínálja egy szem keksszel,egy 6-7 éves gyerek nem fogja a tejpor miatt elutasítani .
tudom,mert van 3 gyerekem,és ezt még akkor is nehéz megértetni velük ha konkrétan életveszélyes megennie valamit ,vagy minimum nagyon rosszul lesz utána .
Egyszerűen csak nem értem,miért kell ennek kitenni a gyereket ok nélkül . Miért nem alakíthatja ki a saját elképzelését a világról ,ő nem a tulajdonod.
Na de mindegy is,nincs ilyen lehetőség az óvodában. Iskolában azt csomagolsz neki,amit akarsz ,nem kötelező menzán ennie.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!