Vegán/vega gyerek esetén hogy lehet megoldani az ovis vagy iskolai étkeztetést?
"Ráadásul pl. mondjuk azt se értem, hogy ha van egy vegán pár, akinek gyereke születik, az a pár most hirtelen minek kezdjen el vásárolni meg készíteni olyan kajákat, amiket eddig nem ettek."
ugyanazert, amiert ha hirtelen lesz egy akvariumod halakkal vagy egy macskad akkor elkezdesz nekik megfelelo eteleket vasarolni. de nem is kell ennyire messzire menni: ujszulott gyereknek d vitamint kell adni. azt neked szulokent meg kell venni. magadtol nem venned meg, mert neked nincs ra szukseged. de megveszed mert a gyerekednek kell. tapszer, bebietel ugyanez.
Irtam, hogy van vegan suti, torta igazabol minden, meg lehet oldani nagyon egyszeruen. Ha a baratja megkinalja egy kekszel es meg akarja kostolni nyilvan nem szidnam le.
De nem akarom, hogy minden nap az ovodaban vagy iskolaban hust egyen meg tejtermekeket. Leginkabb etikai, de egeszsegugyi okokbol sem. Tobbet art mint hasznal.
"Tobbet art mint hasznal"
szerinted. vagy aig nem figyeltem oda, a who egeszsegtelennek minositette a mindenevest?
"Irtam, hogy van vegan suti, torta igazabol minden, meg lehet oldani nagyon egyszeruen."
te megoldod magatoknak nagyon egyszeruen. a szulok maradek 99.9%-a meg nem. meghivjak a gyerekedet egy random szulinapi buliba, szerinted mi lesz? vegan torta, vegan ragcsak, vegan minden csakis kizarolag a te gyerekednek? ugyan. max egy csoffadt bolti valami hogy na egyel te is. a gyerek meg nem erti majd hogy a tobbiek miert eszik a szulinapi tortat, o meg nyammog egy kis muanyag edenybol. azt kene megertened hogy egy gyerek ezt nem latja at es nem erti hogy o miert nem eheti azt amit az osszes tobbi baratja. ahogy egy elozo valaszolo irta, azt is nehez megmagyarazni egy allergias gyereknek, hogyha megeszi a habos sutit akkor meghal.
Transz zsírok, koleszterin, antibiotikumok amikkel tomik az allatokat, hormonok (tehentej televan noi hormonokkal logikus oknak fogva).
Ugye az errendszeri betegsegeket, ami a sok allati zsirbol szarmazik nem kell magyarazni?
25
A feldolgozott illetve vörös húsok rendszeres fogyasztása növeli az egészségügyi betegségek kialakulásának kockázatát mint pl. Gyulladásos megbetegedések, magas koleszterinszint, kardiovaszkuláris problémák, antibiotikum-rezisztencia stb.
Nekem ugyan gyerekem nincs, de ha valaha lesz, akkor a gyerekem otthon azt fogja enni, amit én meg az apja főzünk. Ha elmegy máshová, az ő dolga és felelőssége, hogy ott mit eszik, mit akar megkóstolni. Nem fogom kiverni a kezéből a csirkecombot Petike szülinapi zsúrján, de nálunk nem lesz csirkecomb. Nem olyan nagy dolog ez :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!