Szójából milyen ételeket lehetne készíteni ami hasonló egyes húsételekhez?
Azt tudom,hogy szója brassói egész finom belőle meg a fasírt is.
Ti mit szoktatok szójagranulátumból főzni,már ha szoktatok?
Hát az íze qrvára nem olyan, mint a húsé....
Max. a fűszerezése (hagyma, só, bors,paprika , stb.) - de az meg nem maga az alapanyagíz.
Köszi az eddigi válaszokat.Egyébként a 3 as válaszoló mondja jól. Én etikai okokból lettem vegetáriánus és bevallom nagyon szerettem a húst.De ahogy felnőttem és belegondoltam abba,hogy ezért állatokat gyilkolnak meg úgy döntöttem,hogy lemondok róla.Nem vitt rá a lelkiismeret,hogy húst egyek.
Viszont néha hiányoznak a húsból készült ételek. Vegán például nem hiszem,hogy tudnék lenni mert a tojást és a tejet is nagyon szeretem és azokról nem tudnék lemondani akármennyire is hallom azt a vegán ismerőseimtől,hogy az sem etikus ha ezeket eszem.Sokat agyalok,hogyan tudnék a húsételekhez hasonló vegetáriánus kajákat csinálni de tudom,hogy ugyanolyan sosem lesz mint az eredeti. :)
Darált hús helyett használom, amikor nem elérhető jobb alternatíva. Azokba az ételekbe, amikbe hagyományosan darált hús kellene: spagetti, rakott ételek, stb.
Hozzá tenném, hogy a szójánál sok jobb és táplálóbb étel van ezek helyettesítésére. Pl. gomba, apro szemű lencse, szejtán, durvára őrölt olajos magvak, nagyon apróra vágott vagy darált keményebb zöldségek, pl. répa. Ha érdekesebb textúrát szeretnél, akkor ezeket keverheted is. A szója önmagában nagyon hamar unalmassá válik, még ha ízesíted is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!