Ha én vegán szeretnék lenni , de van egy pár állati eredetű étel amit nagyon szeretek, akkor mit csináljak?
Dominika! Az első válaszoló tökéletesen megfogalmazta.
Ne "vegán" akarj lenni, mert divatos és felkapott a kifejezés, jól hangzik az Instagram-on.
Nem kell hangzatos "neveket adni" az étkezési szokásaidnak.
Étkezz úgy, ahogy neked egészséges, ízletes és összef~r az elveiddel!
se vegánnak, se vegának nem nehéz lenni. Persze ez függ attól, hogy ki mennyire kreatív..vagy ki mennyire akar ezzel komolyabban foglalkozni.
Viszont ha te bizonyos húsfajtákról nem akarsz lemondani, akkor azt mondom hogy ne mondj le. Esetleg csökkentheted a bevételét. Már az is nagy előrelépés.:)
Attól függ, hogy miért szeretnél vegán lenni. Ha az értékrendeddel nem fér össze, hogy állati eredetű ételeket fogyasztasz, akkor próbálj meg vegán alternatívákat találni. Lépj be a Facebookon vegán ételes csoportokba, vagy keresgélj recepteket. Angol nyelven szinte bármilyen étel után odaírhatod, hogy vegan és rengeteg tippet, receptet fogsz kapni. Már magyarul is egyre több ételre és összetevőre találsz alternatívát.
Ha nem értékrendi oka van, hanem pl. egészségügyi vagy ízlés, akkor nem muszáj teljesen vegánnak lenned. Ahogy előttem írták, edd azt, ami jól esik. Ha ez 95%-ban növényi étrendet jelent, vagy akár csak hetente néhány étkezésből hagyod el a húst, már azzal is tettél a környezetért és az állatokért.
Sehogy nem leszel vegán, ha húst eszel!
Amúgy valóban hülyeség ez a divat, egyél, ami jól esik!
Akkor elöntöd, hogy szeretnél-e állati eredetű ételeket enni továbbra is, vagy vegán szeretnél lenni :D
Én pl azért nem tartom magam kifejezetten vegánnak, mert néha-néha eszek sajtot tartalmazó ételeket.
Lehet ám élni címkék nélkül is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!