Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Mit csináljak vegán vagyok de...

Mit csináljak vegán vagyok de nagyon elkezdtem kívánni a húst?

Figyelt kérdés

1 éve vegán vagyok, teljesen szimpatikus ez a nézet szerintem környezetvédelmileg állatvédelmileg egészségileg mindenhogy nagyon helyes jó táplálkozási forma évesen de utóbbi időben egyre jobban kívánom a húst most hogy jön a húsvét úgy ennék egy jó kis sonkát és tojást de tudom hogy nem szabad.

Mivel lehet a húséhséget csillapítani de ha véletlenül újra húst kezdek enni attól rossz ember lennék és gyenge jellem?

2019. ápr. 18. 13:06
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
95%

Miért kell erőltetni azt ami nem megy?

Ismerőseim közül azok lettek vegetáriánusok, akik amúgy sem igazán szerették a húst, sőt, egy idő után még a szagától is rosszul voltak. De egy, olyan ember, aki szereti, és kívánja, az miért adja arra a fejét, hogy vegán legyen?

Ne csodálkozz, hogy kívánod a húst. Az ember szervezete okosan van összerakva, ha valamit kíván, az bizony nem véletlen.

Én sem vagyok egy nagy húsimádó, de heti 1-2 alkalommal jól esik azt enni.

2019. ápr. 18. 13:12
 2/13 anonim ***** válasza:
54%
Vegyél bioboltban gabonagömböcöt, szejtánt, szójakockát stb húspótlónak. Figyelj oda a kiegyensúlyozott táplálkozásra (zöldeket, hüvelyeseket, magvakat, dióféléket eszel?) keress új, "húsos" vegán recepteket vagy menj el egy vegán étterembe, ahol ehetsz ilyesmit. Lépj be facebookon az ezt ettem ma vegán csoportba, ott remekül lehet inspirálódni. Írj privit, ha tudok valamiben segíteni (5+ éve vagyok vegán szakács)
2019. ápr. 18. 13:15
 3/13 anonim ***** válasza:
34%

Te divatvega vagy. A vegán életforma olyan mint a jóga. Ez utóbbi sem csak a testgyakorlásból áll. szétröhögöm az agyam olyanokon, akik magukat vegának mondják, de megeszik a húslevest, ha nincs a tányérjában a hús.

A környezetnek nem árt az ember húsevése. Bár újabban kitalálták, hogy az üvegházhatásért nem is az ipar a felelős, hanem a sok szarvasmarha (telepukizzák a levegőt).

Szóvl hagyj fel ezzel a butasággal, s egyél rendesen. Vegyes könnyű táplálkozás a legjobb és a rendszeres mozgás. Semmit nem szabad elvonni a szervezettől.

Indiában is vannak húsevők. A vegák egész életformája más, s a szülőktől megtanulták, mikor mit és miért egyenek, hogy hús nélkül is egészségesek és erősek maradjanak. Ezt európai könyvekből, felnőttként nem lehet megtanulni és helyesen alkalmazni.

2019. ápr. 18. 13:20
 4/13 anonim ***** válasza:
73%

Utolsó, szerintem butaság. Minden csak tanulás kérdése. (Én 95%-ban növényevő vagyok, néha becsúszik valami nem vegán süti, amit ugyan próbálok kiküszöbölni, már csak a túl sok cukor fogyasztása miatt is)

Kérdező: tesco, vivera termékei nekem személy szerint nagyon jól visszaadják a húsélményt. Még a mindenevő testvérem is ezt választja néha hús helyett.

Másik tippem az olajosmagok/szénhidrátok. Nálam, ha valamelyik kevés, akkor jött régebben a "hű de ennék valami mást."

Ne próbálj meg ellentmondani a szervezetednek. Valamiért kívánja a húst, és ha ezek ellenére parancsolni akarsz neki, akkor sokkal nagyobb kárt teszel benne, mintha ennél egy kicsit.

Nem leszel attól rosszabb ember, ha most egy kicsit eszel inkább, minthogy feladd az egészet.

Kitartás, #veganpower

2019. ápr. 18. 13:35
 5/13 anonim ***** válasza:
60%

"A környezetnek nem árt az ember húsevése."

Én se vagyok vegán, de azért ennél nagyobb baromságot nehezen mondhattál volna. Az állattartás a világ üvegházhatású gázkibocsájtásának 15%-áért felelős, és ebbe nincs beleszámolva az állatoknak termelt tápok okozta kár.

2019. ápr. 18. 13:36
 6/13 A kérdező kommentje:

3. Miért lennék divat vegán? Nem mutogatom magam hogy vegán vagyok, divatolok stb.

Teljesen egyetértek ezzel a filozófiával

2019. ápr. 18. 13:51
 7/13 anonim ***** válasza:
49%

A lepontozás a nem hasznos válaszoknak jár, aki pedig a valóságnak ellentmondó baromságokat ír mindenféle forrás nélkül, az nem ad hasznos választ. Egyszerű ez.

Az állattartás és hús- illetve állati eredetű termékek fogyasztása súlyosan károsítja a környezetet.

Erről a legalapabb wiki-szócikkekben is tájékozódhatsz, pl.: [link]

2019. ápr. 18. 13:54
 8/13 A kérdező kommentje:
2. Szejtánt még nem ettem, tényleg olyan mint a hús?
2019. ápr. 18. 13:55
 9/13 A kérdező kommentje:
5. 15 százalék? Nem jóval több ezt nagyon keveslem
2019. ápr. 18. 13:56
 10/13 anonim ***** válasza:
97%

Vegánként mondom, hogy ha így érzed, nem érdemes magadat kínozni. Ha nagyon kívánod a húsvéti sonkát, egyél belőle. Nem kell rögtön egy kilót felfalni (nem is szabad, mert ha hirtelen csinálod rosszul lehetsz), de egy-két falat belefér. Tudod, a tiltott gyümölcsöt kívánjuk a legjobban.

Mégis mi történhet, ha megengedsz magadnak néhány falatot?

Lehet, hogy meggondolod magadat, ha ott lesz előtted. Vagy megkóstolod és rájössz, hogy nem is olyan jó, hogy megérje a felhajtást. Vagy annyira ízlik, hogy alkalmanként eszel belőle egy keveset. Ettől még nem leszel rossz ember, vagy gyenge. Ha hiszel abban, hogy a vegánsággal jót teszel az állatoknak és a környezetnek, akkor tudnod kell azt is, hogy 10 deka sonkával és egy főtt tojással nem fogod tönkretenni az elmúlt 1 évi vegánságod eredményeit. Teljesen normális, ha néha megkívánsz olyan ételeket, amiket korábban szerettél.

Én 4 év vegánság után is meg szoktam kívánni a sülő hús illatát, ha nagyon éhes vagyok. Ilyenkor tudatosítom magamban, hogy ez a saját döntésem, és bármikor dönthetek máshogy. Ha úgy szeretném, megkóstolom a párom húsos ételét (az elején ezt csináltam, de egyáltalán nem volt olyan finom, mint vártam). Évi egy adag sonka és a mindennapos húsevés között ég és föld a különbség, és hiába mondja néhány vérvegán, hogy csak a tökéletes jó, attól még nem lesz igaz.

Persze kipróbálhatod a különféle húspótlókat, hátha találsz köztük olyat, ami ízlik. De ha igazi húst vársz, csalódni fogsz.

A vegánság csak úgy ér valamit, ha magadtól jön, erőltetés nélkül. Sokan vannak, akiknek ehhez szükséges néhány visszaesés, de ettől nem kellene ennyire haragudni magadra. Ha kényszeríteni kell, akkor előbb utóbb belefáradsz és feladod. csináld úgy, ahogy neked jó és fenntartható, hogy hosszú távon is sikerüljön.

2019. ápr. 18. 13:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!