Vegánok! Miért nem esztek állati eredetűt?
Figyelt kérdés
A hús szempontjából,oké tudom szegény állatok meghalnak. De tejet,tojást,stb,miért nem?
Pusztán kiváncsi vagyok,mert evvel semmi baja nem lesz egyiknek sem...
2020. máj. 11. 16:06
11/20 anonim válasza:
Az ellés dolog pedig szintén butaság. Miért hiszik azt, hogy egy tehénnek ellenie kell ahhoz hogy tejet adjon? Ez hülyeség (pedig nagyon sokan hiszik). A házitehenet több ezer év alatt az ember úgy tenyésztette, hogy a legtöbb, legjobb (és persze) a legtovább tejet adó teheneket szaporította. Mára pedig már szülés nélkül is adnak tejet, sőt! Ha szült tehén, akkor azt el se lehet venni az anyától (egyfelől az más izű, zsírban gazdagabb, másfelől pedig a borjúé az a tej (de lehet neki mást is adni, csak az macerásabb)). Ezért úgymond "tehéntejgyárakban" nem is szaporítják a gép elé kötött teheneket, legalábbis tejadáskor nem.
12/20 anonim válasza:
Ettől függetlenül, upvote-olom a válaszaitokat, mert szerintem a legnagyobb hülyeség az, ha valakik a másik étkezése miatt ítél el valakit (én pl. koprofág vagyok, de érdekel ez bárkit is? Nem. És még a környezetnek is jót teszek ezzel :D .
13/20 anonim válasza:
A Spagetti csak 15 perc, lehet vega, nem vega vagy vegán is.
14/20 anonim válasza:
Egyetértek veled amúgy, de egyébként ha pl most ettől a másodperctől kezdve betiltanák világszinten a húst, akkor az a szomorú igazság hogy nem sokáig kéne azon agyalni, hogy mi legyen a jelenleg tartott állatokkal, sajnos a túltenyésztés miatt nem hosszú a "természetes" élettartamuk se, hamar elpusztulnak akkor is, ha nem bántja őket semmi és senki.
15/20 anonim válasza:
Nem mindegyik vegán erőlteti aki értelmes nem szól bele mások étkezési szokásába. Van vegán ismerősöm aki a gyerekeinek ad húst azért mert ő nem szól bele, és ha idősebbek lesznek eldöntik hogy étkeznek. Azt gondolom, hogy a vegánok jelentős része nem ért a mezőgazdasághoz pl. a tehéntejjel kapcsolatban tudatlan, amikor olyanokat állítanak hogy a kis boci elől elveszik a húsevők a tejet. A növény védőszerek ugyanolyan károsak és ha nem magadnak termeszted nem tudod mit eszel. További kedvenc állításaim hogy aki húst eszik csúnyább arcbőrű, hajú, meg gyengébb fizikumú minden rosszat ráfognak alaptalanul.
16/20 anonim válasza:
Nekem a kedvencem, amikor egy amerikai (2. vh-s propagandaképre) rászerkeztették, hogy ha húst eszel, az olyan, mintha egy kocsiban utazol Hitlerrel (valamelyik magyar nyelvű videóban is volt). Ebben csak annyi hiba van, hogy Hitler is vega volt.
17/20 anonim válasza:
Nem vagyok vega, se vegetarianus, nem szeretem a sertes hust se. Egyedul a hazi csirket es a halat eszem meg. Egyszeruen rosszul vagyok a tobbitol😅.
19/20 anonim válasza:
Viszonylag én is válogatós vagyok :/. Leginkább sertést, csirkét, marhát, és kacsát eszem. Emelet (ritkábban) halat (édesvizit) és bárányt. De kóstoltam már szarvast, (lakodalmon) bölényt tengergyümölcseit, galambot, nyulat, egyéb patásokat (lovat nem) és (Romániában) medvét. Ezeket én inkább kuriózumnak tartom, vagyis gyakran nem eszem, meg annyira nem is jöttek át (Na jó, a tenger herkentyűi és a bölénypörkölt nagyon ízlett, de nem szoktam enni, mert nincs (és drága)). Bár a szennyezettebb vizekben fogott halak nehézfémeket, a vadhús pedig ólmot tartalmazhat, szóval nem is baj, hogy nem eszem annyit :)
20/20 anonim válasza:
Bár az állatoknak tényleg jobb körülményeket kéne biztosítani, és csökkenteni a húsfogyasztást (ez leginkább megint nagyobb népességű országokban és városokban kéne véremennie, ahol kevesebb a mezőgazdasági terület, ehhez több csirkét ölnek meg, olyanokat, amelyek rossz körülmények között éltek). Pl. csak 2013-ban 1 451 856 889 sertést, 2 887 594 480 kacsát, és 61 171 973 510 csirkét öltek meg (+ a többi állatfajtából). Emelett évi kb. 15 millió kutyát ölnek meg étkezési célokra :( .
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!