Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » A vegán táplálkozás tényleg...

A vegán táplálkozás tényleg drágább?

Figyelt kérdés
Pl. Néztem egy vegán virslit ami állítólag olyan mint az igazi de dupla annyi volt, mint a legjobb minőségű rendes virsli.
2019. nov. 29. 11:52
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
33%

Ahogy előttem is írták csak akkor, ha ezeket az "olyan, mint az igazi" kajákat keresed?

A megoldás egyszerű: hagyd ezeket a helyettesítőket, mint vegán virsli, kolbász, tojás és tej utánzatok. Egyél szezonális növényekből készített ételeket, és így kizárt hogy drágábbra jön ki, mintha normál étrenden lennél.

Ha pedig annyira hiányzik pl a virsli akkor miért is akarsz vegán lenni? Nem kötelező. Akkor egyél rendes virslit, ilyen egyszerű...

2019. dec. 3. 20:58
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

"Ha pedig annyira hiányzik pl a virsli akkor miért is akarsz vegán lenni? Nem kötelező. Akkor egyél rendes virslit, ilyen egyszerű..."

Ugyan gondold végig, MIÉRT vegán valaki? Ugyanis ennek legtöbbször ELVI oka van.

HA valaki szerint állatokat megenni nem elfogadható számára, akkor a virsli sem ehetö - de ettöl még ez nem jelenti azt, hogy nem esne jól neki néha hasonló étel.

Virslit nem eszik, mert ez számára olyan, mintha te egy emberböl falatoznál, ezért marad valami helyettesítö dolog.

2019. dec. 3. 22:17
 13/19 anonim ***** válasza:
27%

Szerintem annak semmi értelme, ha valaki magára erőlteti a vegánságot, de közben egyáltalán nem érzi jól magát tőle, és kísérletezik a "vegán töltött káposzta" és hasonló jellegű receptekkel.

Szerintem csak azok a hiteles vegánok, akik vígan elvannak a salátákkal, főtt és sült zöldségekkel, és nem keresgetik a húsos kaják vegán változatait. Aki ilyen helyettesítőket eszik, annak nem való a vegánság, ilyen egyszerű.

2019. dec. 17. 16:01
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem igen. Már ha csak olyan alapvető dologra gondolunk, mint a növényi tejek, ami szinte egy csomó vegán receptnek az alapanyaga, akkor is egyértelmű, hogy bizony ezek drága dologok.

Nekem egyébként a legnagyobb problémám a vegán étrenddel, hogy olyan egy alacsony zsìr és magas ch-tartalmú étrend. Valahogy ebben nem tudok hinni. Nem akarom az életemből teljesen kizárni a szénhidrátot, de nem szeretnék belőle sikat fogyasztani. Emiatt eszem húst, mert ez segìt csökkenteni.

2020. máj. 10. 09:26
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

"Szerintem igen. Már ha csak olyan alapvető dologra gondolunk, mint a növényi tejek, ami szinte egy csomó vegán receptnek az alapanyaga, akkor is egyértelmű, hogy bizony ezek drága dologok."

Ez az elsö tévedésed: a növényi tejek NEM alapvetöek a vegán étrendben - több éve vagyok vegán, de még egyetlen egyszer sem ettem vegán tejtermékekeket, meg sem kóstoltam, nekem nem hiányoznak, és ezek nélkül is lehet állati termék mentesen étkezni.

Másrészt ha valakinek ez fontos, az nem veszi ezeket drágán, hanem otthon elkészíti fillérekböl.

(Mellesleg ugyanez érvényes minden olyan "vegán" termékre, ami valami állati eredetü cuccot akar helyettesíteni vagy utánozni, egyik sem szükséges - és én egyet sem használtam soha -, de ha valakinek fontos, az otthon elkészíti az eredeti növényi alapanyagokból)

"Nekem egyébként a legnagyobb problémám a vegán étrenddel, hogy olyan egy alacsony zsìr és magas ch-tartalmú étrend. Valahogy ebben nem tudok hinni. Nem akarom az életemből teljesen kizárni a szénhidrátot, de nem szeretnék belőle sikat fogyasztani. Emiatt eszem húst, mert ez segìt csökkenteni."

Ez a következö tévedésed: az, hogy a zsír és a ch milyen arányban van az értendedben, csak töled függ, igen kevés ch-val is meg lehet oldani a vegán étrendet is, ahogy a zsír mennyiségét is tudod emelni, ha akarod és erre van szükséged.

Ha tényleg rendesen eszel vegán módon és nem mindenféle ipari mücuccot fogyasztasz, akkor fele annyiba sem kerül egy ember étkezése, mint a megszokott hús-tejtermék-tojás fogyasztása mellett.

2020. máj. 10. 13:29
 16/19 anonim ***** válasza:
68%
lehet magas fehérje-alacsony ch vegán étrendet összeállítani, viszont a vegán zsírok drágák (avokádó, magvak, kókuszzsír). de akárhogy próbálkozol, legalább a b12-t pótolnod kell étrendkiegészítővel.
2020. máj. 10. 19:10
 17/19 anonim ***** válasza:
100%

Nincsenek külön "vegán" zsírok, az olivaolaj is tökéletesen megfelel, nem kell különleges és föleg drága dolgokat venni.

Ami meg a B12-t illeti, nekem még sok év után sem kell

pótolni, a vérképem szerint inkább több az átlagnál, ahogy a vas is. (Igazán nem tudom, mitöl, de ez van!)

Másrészt a B12 igazán nem oylan összeg, amitöl drága lenne a vegán étrend, föleg, ha figyelembe veszed, hogy azóta semmiféle gyógyszert nem kell szednem, még egy fájdalomcsillapítót sem, így a gyógyszerari költségeim is erösen csökkentek!

2020. máj. 10. 20:17
 18/19 anonim ***** válasza:
53%

"az olivaolaj is tökéletesen megfelel"

az olivaolajból nem fogsz annyit enni, hogy attól lakj jól. nyilván az is vegán, és az is olaj, de azt nem azért eszed, hogy jóllakj tőle. az avokádót meg igen, és az drága (az egyéb, termesztése körüli morális problémákról nem is beszélve)

2020. máj. 11. 22:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Egyetlen zsiradékot sem esznek önmagában, sem mindenevö, sem vegán étrendben.

Másrészt meg a különbözö olajokat igen jól "el lehet tüntetni" a különbözö pirított zöldségek, saláták, hüvelyesek elkészítésekor, de pl. a rizs, bulgur, kuszkusz, krumpli is igen sokat fel tud venni anélkül, hogy külön észrevehetö lenne. Természetesen nem pohárból kellene inni az olajokat, de semmi problémát nem okot nagyobb mennyiséget bevinni ételekben.

2020. máj. 12. 07:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!