Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Jön egy vegán hozzám vendégség...

Jön egy vegán hozzám vendégségbe nem nagyon készültem elég ha csak köretet kap?

Figyelt kérdés
Ma estére kiderült hogy egy nagy vegán ember jön hozzám, ráadásul valami nagy vegán mozgalom vezetője is. Nem nagyon értek ezekhez húslevest főztem, sült csirkét és rántott húst csináltam hozzá krumplit és rizst. Utánaolvastam és állítólag a húslevest sem eszik meg hús nélkül, mert hús főtt benne, ezért most gyorsan csak zöldségekből csináltam egy levest neki, viszont nagyon másodikat nem tudok mit kitalálni, ugye van rizs meg krumpli elég az neki meg? Meg Sali is lesz
2019. nov. 17. 14:49
1 2 3 4
 31/37 anonim ***** válasza:
31%

"A kérdező ráadásul láthatólag törődött a vendégével amikor kiderült a dolog és csinált neki külön ételt."

Persze, miután itt mindenki elmondta neki, mit ehet és mit nem egy vegán, ZSÍRON pirított neki MARADÉK zöldségeket!

Ebböl egyértelmü, hogy NEM TÖRÖDÖTT a vendéggel, hanem gyorsan összecsapott valami moslékszerüséget és meglepödött, hogy nem tetszik a vendégnek!

2019. nov. 30. 07:56
 32/37 anonim ***** válasza:
30%

"Persze, miután itt mindenki elmondta neki, mit ehet és mit nem egy vegán, ZSÍRON pirított neki MARADÉK zöldségeket!"

Na, akkor MÉG EGYSZER: az átlagembernek figja sincs, hogy mi a különbség a vegán és a vega között, mert egyszerűen nem érdekli ez a hobbi vagy életvitel, vagy akármi. Ugyan így te sem tudnád mindegyik étkezési "hóbort" szabályait. Mit ehet egy paleo? Mit ehet az aki ketogén diétán van? Elképzelésem van róla, de őszitén szólva biztos vagyok benne, hogy az itt válaszolók 90%-95%-a se tudná mik ezek pontosan és elkövetne ugyan ilyen bakikat, mint hogy zsíron pirít.

Fogalmam sincs, hogy mennyi idős a kérdező, de gyanítom hogy édesanyám vagy édesapám se tudna érdemben mit kezdeni egy vegánnal és nem azért mert idióták vagy bunkók, hanem mert nem tudják hogy az különbözik a vegától. Most mennyi vegán van? 200-ból egy ember? 10 éve mennyi volt? Ezerből egy? 20 éve?...

2019. nov. 30. 13:29
 33/37 anonim ***** válasza:
36%

"Utolsó: a vegánság NEM hobbi, ugyanolyan étkezési probléma, mint a glutén- vagy laktózérzékenység. Ugyanis ha valaki akárcsak pár hónapig vegán étketik, az az állati termékektöl rosszul lesz (akkor is, ha nem tud arról, hogy volt az ételben állati eredetü élelmiszer!), tehát ugyanolyan egészségügyi probléma."

Ha ez igaz is lenne, akkor is maradna hobbi. Ha én önként előidézek magamnak egy olyan állapotot, amiben rossz lehet nekem, akkor az maradjon csak hobbi kategória.

"Másrészt ha meghívok valakit, akkor ezzel vállalom, hogy figyelembe veszem az életmódját és ennek megfelelöen látom vendégül."

"Harmadszor a kérdezö egyáltalán nem is gondolkodott azon, hogy mit ehet a vendége, és még a zöldségeket is direkt zsírral készítette, mert szerinte az jó! Aki ennyire nem képes másra tekintettel lenni, az nem hívjon vendégeket!"

Az átlag embernek fingja sincs róla, hogy mi az a vegán. De ő ide jön, felteszi kérdésként, mert TUDJA HOGY NEM TUDJA és mit kap? Azt hogy ő a paraszt. Tudod a helyében ezek után én nem lennék jó véleménnyel a szubkultúráról.

"Végül: nálunk a családban van gluténérzékeny, laktózérzékeny, vegetáriánus, vegán, cukoebeteg, mindenevö meg csak válogatós - ennek ellenére egy-egy családi összejövetelen nem fözök sokfélét - max kettöt + körítések -, hanem végiggondolom, hoygy mi az, amit mindenki meg tud enni!"

Őszintén kérdezem: mit? Nyers zöldséget?

2019. nov. 30. 13:33
 34/37 anonim ***** válasza:
75%
A kérdezö ITT kérdezett utána, rengeteg tippet kapott, ennek ELLENÈRE oylat csinált, amit elötte írtak, hogy nem megfelelö!
2019. nov. 30. 13:34
 35/37 anonim ***** válasza:
60%

""Végül: nálunk a családban van gluténérzékeny, laktózérzékeny, vegetáriánus, vegán, cukoebeteg, mindenevö meg csak válogatós - ennek ellenére egy-egy családi összejövetelen nem fözök sokfélét - max kettöt + körítések -, hanem végiggondolom, hoygy mi az, amit mindenki meg tud enni!"

Őszintén kérdezem: mit? Nyers zöldséget?"

Ennyire nincs fantáziád vagy nem tudsz fözni????

Elöször is a vegetáriánus a vegán ételeket meg tudja enni.

Másodszor a tejtermékeket könnyen el lehet kerülni.

Marad a húsevö és a húsmentes - ezt pendig igen egyszerü összehozni.

Zöldségleves húsleves stílusban, tészta külön készítve. Ebböl mindenki tud enni, a cukorbeteg meg a vegán kihagyja a tésztát. (De lehet bármilyen egyéb zöldséglevest is készíteni, tésztát és esetleg tejfölt külön kínálni hozzá - mindenki azt tesz bele, ami neki megfelelö)

Rántott hús és zöldségek tojásmentes panírral, odafigyelve, hogy elöször a zöldségeket sütöm, utána a húst.

Körítésnek hasábburgonya (olajban sütve), de lehet emellé párolt/sült zöldségeket is adni kiegészítésként.

Bármilyen zöldségsaláta megfelel hozzá, csak arra kell figyelni, hogy majonéz nélküli legyen.

De lehet egyben sült fasirt is, a húsmenteseknek diósült (ez dióra alapuló fasírt, igen egyszerü elkészíteni, semmi extra nem kell hozzá), körítéskénz vegyes párolt zöldségek, sült krumpli vagy krumplipüré (tej nélkül)

Vagy karácsonyra sült liba, a húsmentes frakciónak muffonformában sült leveles tészta vegyes zöldséggel töltve, vagy töltött padlizsán, gomba zöldségekkel és bulgurral töltve.

Hagymás tört krumpli és párolt lilakáposzta körítésnek.

Így hirtelen ennyi jutott eszembe, de ha kicsit törném a fejem, még legalább 10-15 menüsort össze lehetne állítani.

Remélem, sikerült felfogni, hoyg a nyers zöldségeket kívül még böven van egyéb is, ami minden feltételnek megfelel és nem kell sokfélét készíteni egyszerre.

2019. nov. 30. 14:17
 36/37 anonim ***** válasza:
32%
Bocs, a rántott-varációnál a gluténmentes kimaradt - ök a párolt zöldségek mellett kapharnak (ha húsevök) egy-egy szelet sült/párolt húst.
2019. nov. 30. 15:15
 37/37 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk rengetegszer van különbözö összeférhetetlenségek, húsmentes, vegán, húsevö családtagok esetén lecsós szelet - külön elkészítve a húst, külön a (csak növényi) lecsót, ehhez krumplipürét és fött (tojásmentes) tésztát adunk körítésnek.

A cukorbeteg eszi a húst, lecsót meg a krumplit, a laktózos amit akar - ha a krumpli tejes, akkor tésztával, a gluténos húst, lecsót, krumplit, a vegán lecsót, tésztát, a többi meg amit éppen akar.

Nagyn kiadós, jó ízü, egyszerü elkészíteni és jól variálható az igényeknek megfelelöen.

2019. nov. 30. 17:10
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!