Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Jön egy vegán hozzám vendégség...

Jön egy vegán hozzám vendégségbe nem nagyon készültem elég ha csak köretet kap?

Figyelt kérdés
Ma estére kiderült hogy egy nagy vegán ember jön hozzám, ráadásul valami nagy vegán mozgalom vezetője is. Nem nagyon értek ezekhez húslevest főztem, sült csirkét és rántott húst csináltam hozzá krumplit és rizst. Utánaolvastam és állítólag a húslevest sem eszik meg hús nélkül, mert hús főtt benne, ezért most gyorsan csak zöldségekből csináltam egy levest neki, viszont nagyon másodikat nem tudok mit kitalálni, ugye van rizs meg krumpli elég az neki meg? Meg Sali is lesz
2019. nov. 17. 14:49
1 2 3 4
 21/37 Sunshinedoll ***** válasza:
89%
A zöldségleves ok, csinálj neki pár grillzöldséget mondjuk a rizs mellé vagy valami zöldséges "pörkölt" félét.
2019. nov. 17. 18:15
 22/37 anonim ***** válasza:
80%

72 %-os: ne idegesítsen a lepontozás, vannak idióták, akiknek ez az örömük.

Ennek "ellenére" a válaszaid hasznosak, szóval nem foglalkozz a hülyékkel.

2019. nov. 17. 18:29
 23/37 anonim ***** válasza:
100%

Hát nem tudom, nem vagyok vegán de ha ilyen menüvel várnának, inkább vinnék magamnak egy szendvicset. :DDDD

Mi lett a sztori vége, kérdező?

2019. nov. 18. 13:01
 24/37 A kérdező kommentje:

Mi lett a sztori vége, kérdező?

Végül a maradék zöldségeket lepirítottam és hozzáadtam egy kis bulgurt. Hát eléggé nem tetszett neki úgy láttam, de ez volt.

2019. nov. 18. 13:05
 25/37 anonim ***** válasza:
89%

Hmm, pedig nekem sokkal jobban hangzik a zsíros leves & zsíros rántotthús kombónál. :DD

2019. nov. 18. 13:06
 26/37 A kérdező kommentje:
25. A zsír nagyon fontos nagyon finom dolog..... Tudod a zsír a barátunk
2019. nov. 18. 13:10
 27/37 anonim ***** válasza:
75%
Mondjuk nekem olyan magas a koleszterin szintem, hogy a zsír nem a barátom. És még vegán sem vagyok.
2019. nov. 29. 21:15
 28/37 anonim ***** válasza:
60%
Nem tetszett neki? Gondolom látta, hogy összeb.sztad, semmi idő-energia nincs benne. Majd legközelebb okosabb leszel, és kérdezel a VENDÉGTŐL, nem itt panaszkodsz a VENDÉGEDRE.
2019. nov. 29. 21:20
 29/37 anonim ***** válasza:
24%

Jaj gyerekek ne már, hogy a kérdező a paraszt. Ha valakinek ilyen szélsőséges hobbija van, mint a vegánság (ezerszer macerásabb mint a sima vega), akkor számítson arra, hogy nem körülötte forog a világ és ha nem szól, akkor hoppon marad. A kérdező ráadásul láthatólag törődött a vendégével amikor kiderült a dolog és csinált neki külön ételt.

Nálam konkrétan már kb. kiverné a biztosítékot egy ilyen helyzet. Van vega barátom, többféle ételérzékeny (ma már minden második ember glutén meg laktóz érzékeny), ha lenne még egy vegán is, akkor kb ott tartanék, hogy minden emberre külön főzhetek. Abszurd... Mármint persze, az ételérzékenyek nem tehetnek róla, de komolyan már egy csupán 5-6 fős társaságnál is szinte 100%, hogy 2-3 menüvel kéne készülni, vagy napokig bújni a netet, hogy mi az amit mindenki megehet.

2019. nov. 29. 23:18
 30/37 anonim ***** válasza:
71%

Utolsó: a vegánság NEM hobbi, ugyanolyan étkezési probléma, mint a glutén- vagy laktózérzékenység. Ugyanis ha valaki akárcsak pár hónapig vegán étketik, az az állati termékektöl rosszul lesz (akkor is, ha nem tud arról, hogy volt az ételben állati eredetü élelmiszer!), tehát ugyanolyan egészségügyi probléma.

Másrészt ha meghívok valakit, akkor ezzel vállalom, hogy figyelembe veszem az életmódját és ennek megfelelöen látom vendégül.

Harmadszor a kérdezö egyáltalán nem is gondolkodott azon, hogy mit ehet a vendége, és még a zöldségeket is direkt zsírral készítette, mert szerinte az jó! Aki ennyire nem képes másra tekintettel lenni, az nem hívjon vendégeket!

Végül: nálunk a családban van gluténérzékeny, laktózérzékeny, vegetáriánus, vegán, cukoebeteg, mindenevö meg csak válogatós - ennek ellenére egy-egy családi összejövetelen nem fözök sokfélét - max kettöt + körítések -, hanem végiggondolom, hoygy mi az, amit mindenki meg tud enni!

2019. nov. 30. 07:54
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!