Jön egy vegán hozzám vendégségbe nem nagyon készültem elég ha csak köretet kap?
Rántott cukkini, rántott padlizsán vagy rántott karfiol jó lesz a krumplival. Gyorsan meg tudod csinálni.
Valami gyümölcsleves, zöldségleves, céklaleves, paradicsomleves stb levest készíthetsz.
Istenem te szerencsecsomag...
Figyi, nálam lesz buli. Első kérdésem: ételallergia, egyéb óhaj-sóhaj?
Kiderült, van egy pár laktózos. Mivel én”csak” gluténèrzékeny vagyok, lehet, a kérdés nélkül mindenki fosna a bulin. :)
Ez egy kis apró figyelmesség, semmi durvulás.
Könnyebb lenne tippeket adni, ha tudnánk, mi van otthon, amiböl tudsz valamit készíteni.
A rántott zöldségek többsége kiesik, mert egyrészt tojás van a panírban, másrészt nem tudod miben kisütni, ha nincs olaj otthon.
Csak pár tipp vaktában:
1. Fözöl rizs zsírban futtatás nélkül.
2. Különbözö zöldségeket megpárolsz kevés vízzel (mindenféle zsiradék nélkül) többféle füszerrel ízesítve.
3. A saláta jó, ha nincs benne sem állati zsiradék, sem sajt vagy tojás vagy majonéz, ha netán tettél bele, akkor csinálj még egy adagot ezek nélkül.
Kezdjük az elején: mi van otthon?
Egy kis gombás rizst, vagy grillezett zöldségeket nem tudsz összerakni.
főtt krumplit törd össze, liszttel gyúrd össze, só-bors, kis kroketteket forgasd meg zsemlemorzsában és süsd meg olajban! Rizi-bizit, vagy akármilyen párolt zöldséget adhatsz hozzá köretként. Paradicsom salátát, uborka salátát.
Rántott zöldséget nem biztos hogy megeszi, a panírban levő tojás miatt!!!
Mi az, hogy nem
Tudtad, hogy “ennyire” vegán !?:D azt hittey, hogy csak iciri-picitit vegán közben meg nagyon az?:D ilyen nincs. Aki vegán, az vegán. Készíts egy kis grillezett zöldséget, csinálhatsz gombapörköltet is. A leves màr egy jó pont, az jó ötlet volt.
Igaz is, arra nem gondoltam. Az én konyhám inkább növényi alapú, eszembe sem jutott a “zsír-probléma” :)
A lecsó is jó ötlet lehet, szoktam egy kos bulgurral vagy padlizsánnal sűríteni. Tojásmentes tésztát is kínàlhatsz grillezett zöldségekkel, pestoval. Gondolom nagyon nem akarsz bevásárolni a vegàn összetevőkből, így nem szeretnék semmi bonyolultat írni. Sörbhndában is süthetsz ki zöldségeket, abba nem kell tojás :)
Egyébként, aki lepontozgat az le tudja írni, hogy miért?
Nem a %-om érdekel, csak kíváncsi lennék mi nem hasznos a válaszomban, hátha én is tanulok újat :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!