Kezdőoldal » Ételek, italok » Vegetarianizmus » Jön egy vegán hozzám vendégség...

Jön egy vegán hozzám vendégségbe nem nagyon készültem elég ha csak köretet kap?

Figyelt kérdés
Ma estére kiderült hogy egy nagy vegán ember jön hozzám, ráadásul valami nagy vegán mozgalom vezetője is. Nem nagyon értek ezekhez húslevest főztem, sült csirkét és rántott húst csináltam hozzá krumplit és rizst. Utánaolvastam és állítólag a húslevest sem eszik meg hús nélkül, mert hús főtt benne, ezért most gyorsan csak zöldségekből csináltam egy levest neki, viszont nagyon másodikat nem tudok mit kitalálni, ugye van rizs meg krumpli elég az neki meg? Meg Sali is lesz
2019. nov. 17. 14:49
1 2 3 4
 11/37 anonim ***** válasza:
14%

Rántott cukkini, rántott padlizsán vagy rántott karfiol jó lesz a krumplival. Gyorsan meg tudod csinálni.

Valami gyümölcsleves, zöldségleves, céklaleves, paradicsomleves stb levest készíthetsz.

2019. nov. 17. 15:23
 12/37 anonim ***** válasza:
91%

Istenem te szerencsecsomag...

[link]

Figyi, nálam lesz buli. Első kérdésem: ételallergia, egyéb óhaj-sóhaj?

Kiderült, van egy pár laktózos. Mivel én”csak” gluténèrzékeny vagyok, lehet, a kérdés nélkül mindenki fosna a bulin. :)

Ez egy kis apró figyelmesség, semmi durvulás.

2019. nov. 17. 15:27
 13/37 anonim ***** válasza:
93%

Könnyebb lenne tippeket adni, ha tudnánk, mi van otthon, amiböl tudsz valamit készíteni.

A rántott zöldségek többsége kiesik, mert egyrészt tojás van a panírban, másrészt nem tudod miben kisütni, ha nincs olaj otthon.

Csak pár tipp vaktában:

1. Fözöl rizs zsírban futtatás nélkül.

2. Különbözö zöldségeket megpárolsz kevés vízzel (mindenféle zsiradék nélkül) többféle füszerrel ízesítve.

3. A saláta jó, ha nincs benne sem állati zsiradék, sem sajt vagy tojás vagy majonéz, ha netán tettél bele, akkor csinálj még egy adagot ezek nélkül.

2019. nov. 17. 15:32
 14/37 anonim ***** válasza:
84%

Kezdjük az elején: mi van otthon?

Egy kis gombás rizst, vagy grillezett zöldségeket nem tudsz összerakni.

2019. nov. 17. 15:54
 15/37 anonim ***** válasza:
90%

főtt krumplit törd össze, liszttel gyúrd össze, só-bors, kis kroketteket forgasd meg zsemlemorzsában és süsd meg olajban! Rizi-bizit, vagy akármilyen párolt zöldséget adhatsz hozzá köretként. Paradicsom salátát, uborka salátát.

Rántott zöldséget nem biztos hogy megeszi, a panírban levő tojás miatt!!!

2019. nov. 17. 16:25
 16/37 anonim ***** válasza:
100%

Mi az, hogy nem

Tudtad, hogy “ennyire” vegán !?:D azt hittey, hogy csak iciri-picitit vegán közben meg nagyon az?:D ilyen nincs. Aki vegán, az vegán. Készíts egy kis grillezett zöldséget, csinálhatsz gombapörköltet is. A leves màr egy jó pont, az jó ötlet volt.

2019. nov. 17. 17:09
 17/37 anonim ***** válasza:
100%
Feltéve, hogy a levesbe nem tett zsír!
2019. nov. 17. 17:10
 18/37 anonim ***** válasza:
100%
* zsírt
2019. nov. 17. 17:11
 19/37 anonim ***** válasza:
91%

Igaz is, arra nem gondoltam. Az én konyhám inkább növényi alapú, eszembe sem jutott a “zsír-probléma” :)

A lecsó is jó ötlet lehet, szoktam egy kos bulgurral vagy padlizsánnal sűríteni. Tojásmentes tésztát is kínàlhatsz grillezett zöldségekkel, pestoval. Gondolom nagyon nem akarsz bevásárolni a vegàn összetevőkből, így nem szeretnék semmi bonyolultat írni. Sörbhndában is süthetsz ki zöldségeket, abba nem kell tojás :)

2019. nov. 17. 17:26
 20/37 anonim ***** válasza:
71%

Egyébként, aki lepontozgat az le tudja írni, hogy miért?

Nem a %-om érdekel, csak kíváncsi lennék mi nem hasznos a válaszomban, hátha én is tanulok újat :)

2019. nov. 17. 17:41
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!