Miért nem írják rá a húskészítményekre hogy rákot okoz mint ahogy a cigarettára?
A linked alatt sem azt írják hogy rákot okoz, szóval mi okuk lenne ráírni?
Próbáld értelmezni is, amit olvasol!
Bizonyos húskészítmények túlzott fogyasztása növelheti bizonyos típusú rákos megbetegedések kockázatát. De nem a hús. És nem az átlagos fogyasztás.
Dohányzásnak sokkal közvetlenebb a hatása a tüdőre, garatra, és nincs is biztonságos mennyisége.
Egyébként a helytelen táplálkozás is kockázat, szóval mindenre rá lehetne írni, hogy árt, ha túl sokat fogyasztasz belőle.
A feldolgozott húsok egy kategóriában vannak a dohánnyal pl, de ez csak annyit jelent, hogy ugyanolyan mértékű a tudományos bizonyíték és NEM azt jelzi, hogy milyen mértékű veszélyt jelent.
A dolgok 90%-ra ráírható, hogy rákot okoz.
Kismillió dolog van, ami növelheti a rák kialakulásának valószínűségét, nem írják rá mindre. Hirtelen példa: a benzinkutak sincsenek teleplakátolva az elégetett üzemanyag káros szövődményeivel.
Ez van.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!