Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húslevest hogy lehet készíteni...

Húslevest hogy lehet készíteni disznóhúsból a legegyszerűbben?

Figyelt kérdés
2019. júl. 7. 19:33
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%

Ahogy bármilyen más húsból.

A húst felteszed hideg vízben sóval föni, ha kezd forrni, a keletkezett habot leszeded, füszerezed, teszel bele zöldségeket és megfözöd.

Amire figyelni célszerü; ne karajt vagy egyéb színhúst válassz, leveshez a kicsit kövérebb, és lehetöleg csontos hús a jó.

2019. júl. 7. 19:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
72%

A sertés melyik részéből szeretnél húslevest készíteni?

Amennyiben az a lényeg, hogy szép, tiszta húslevesed legyen, úgy a húst hideg vízben kell feltenni fazékban. Finomabb olyan részekből készíteni, amiben csont is van, de ha lehet, úgy ne csülök legyen, mert abból kocsonya lesz. Megvárod, míg felforr. Van, aki ezt a habos levet leönti, bár szerintem ez nem szükséges. Ha felforrt a víz, a habot kicsi szűrővel leszeded. Közben a sárgarépát, petrezselyem gyökeret, zellergumót és egy kis karalábét, vagy egy fél karalábét, egy kis fej vöröshagymát megtisztítasz. Közben takaréklángon hagyjad főni a húst. Ezután a megtisztított zöldségeket akár egészben, vagy 7-8 cm-esre darabolva beleteszed a lassú forrásban lévő hús mellé. Ha van zellerzöld, egy kisebb zöldpaprika, úgy megmosva azt is hozzáteszed. Kicsit feljebb veszed a hőfokot, hogy ismét felforrjon a lé, de ne zubogjon! Ezután befűszerezed. Tegyél bele 15 szem fekete borsot, fél mokkáskanál őrölt fekete borsot, és ízlés szerint sót. Nem rontja el, ha teszel bele egy mutató és nagyujj közé fogott őrölt gyömbért, de ez el is maradhat. Ezután takarékra veszed a tűzhelyet és a fedőt kicsit ferdén a fazékra téve szépen, lassan, gyöngyözve főzöd a levest. Közben lehet kóstolgatni, kell-e még esetleg só, vagy bors. Így minimum másfél, de inkább két óra hosszat főzzük a levest, 20 perccel a lekapcsolás előtt tehetünk bele egy közepes, héjától megtisztított burgonyát is. Tálalhatjuk cérnametélttel, csigatésztával, vagy eperlevél tésztával is.

2019. júl. 7. 20:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
84%
A legjobb nem túl zsíros oldalasból. Én az előttem felsorolt zöldségeken kívül, teszek még bele egy cikk kelkáposztát és mennyiségtől függően 4-5 gerezd fokhagymát is.
2019. júl. 7. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
19%
A kelkáposztalevéllel egyetértek, azonban a fokhagyma az kimondottan a fácán-húslevesbe való, de abba is csak 1 gerezd, annál több pedig a kocsonyába illik.
2019. júl. 7. 21:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
78%

#4

Nem érződik ki belőle a fokhagyma, csak erősíti a zamatát.

A kocsonyába meg nem 4-5 gerezdet teszünk, hanem sokkal többet.

Én ezt még anyámtól tanultam, aki olyan szakács volt, hogy csodájára jártak a főztjének, nagy eseményekre hívták főzni. Az én húslevesem is olyan, hogy a legigényesebb gourmand-ok is kétszer szednek belőle, miközben nem győzik dicsérni.

Te persze a tiédet úgy csinálod, ahogy akarod, vagy ahogy nektek ízlik, de remélem megérted, hogy erről nem szeretnék vitát nyitni!

2019. júl. 7. 21:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
100%
A húsleves az olyan étel, hogy ahány ház annyi féle. Ha sertésből készítem, akkor csak is a karajcsont jöhet szóba. Nálam a húsleves elengedhetetlen hozzávalója a zellergumó és a karalábé, a többi "standard" zöldség mellett. Valaki azt írta 2 óra főzés... Hát nem tudom, de én éppen csak gyöngyöző vízben főzöm egy egész délelőttön keresztül.
2019. júl. 7. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
76%
Igen lassú tűzön addig főzd a csontos húst, amíg szét nem válik, és vajpuhán omlik a szádban..ekkor mehet a zöldség, akármi, aztán tálalhatsz. esetleg cérnametélt.
2019. júl. 8. 13:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:
60%

8-as! Tegyük fel esélyt adunk neki, hogy elhisszük , hogy értesz a vad ételekhez- (nem)


ez ugye messze jelenti azt, hogy a "sima" nem vad ételekhez is értesz?!

Úgy értem, hogy attól, hogy a fácánlevesbe teszel fokhagymát, nyilvánvalóan nem lehet kizáró ok, hogy más levesbe is tegyél. Mivel a fokhagymát nem a fácánleves miatt termesztik...


Egyébként... ha már ilyen parnasszusi magaslatokba próbálod emelni a szakmázást, ne kövess már el olyan hibát mint egy elsős tanuló az első napján, hogy ekkora duplakezes facepalm-ot érő blődséget írsz, hogy egy ételbe 1 gerezd fokhagyma kell, anélkül, hogy adagszámot, vagy más mennyiséget odaírnál.

1 adagba kell 1 gerezd? Vagy 200-ba? Vagy 1500-ba?

3 decibe? Vagy 150 literbe?


Az a baj ezzel, hogy egy ilyen fél mondattal elejtett öreg hiba, hiteltelenné tesz bármit, amit előtte vagy utána írsz.

Ez így nagyjából olyan, mint ha arról értekeznél, hogy egy ház kéményének a peremén milyen dísz stukkó legyen, maga a ház meg mocsárra épített vályog putri lenne.

Ennyit a húslevesedről.

2019. júl. 8. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim ***** válasza:
20%

#11.

Elolvastad magát a kérdést?

Az a kérdés, hogy a "nyócker" rászorultsági konyháján hogyan főzzünk 200 adag húslevest a legegyszerűbben?

Vagy a kérdés úgy hangzik, hogyan főzzünk egy 100 fős lakodalomra legegyszerűbben húslevest?

Netán azt kérdezte a kérdező, hogy egy 25 fős családi ebédre hogyan főzzünk legegyszerűbben húslevest?

Nem így szól a kérdés. Nekem miért kellett volna felsorolnom a hozzávalókat és azok mennyiségét? A kérdés megfogalmazásából úgy ítélem meg, hogy a kérdező egy alapmennyiségű húsleves elkészítéséről érdeklődött, amelynek mennyisége 2-4 fő részére elegendő. És ha hiszed, ha nem, más húsok és ételek elkészítéséhez legalább olyan szinten értek, mint a vadhúsokhoz.

2019. júl. 8. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
40%

Tényleg, úgy "ítélted meg" ? :D Mitől? Eldöntötted a kis fantáziáddal?


Hogy 2-4 "fő" ! Az megvan, hogy az egyik a duplája a másiknak?

Meg mi az, hogy "főre elég" Mennyi időre, 1 napra, vagy egy hétre? Szóval akkor fejenként 1 regezd, vagy 2, mert ugye ez 100%-kal több, szóval nem mindegy.

:)


Ne erőltesd. Elhiszem, hogy máshoz is pont annyira értesz mint a vadakhoz. Ezt, látod tökéletesen elhiszem. :)

Meg tudod mit hiszek még?

Azt, hogy azért nincs szégyenérzeted, amiért válaszolsz étel-ital kategóriában, mert nem hogy az ételekhez nincs semmi közöd, de annyira sem vagy képben, hogy 2 mondatot meg tudj fogalmazni úgy, hogy szakmailag ne legyen kifogásolható. Egy szimpla szakirányú beszélgetéshez is kevés a tudásod, és emiatt nem tudod felmérni a hiányosságaidnak a mértékét.

2019. júl. 8. 19:08
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!