Hogyan lehet leggyorsabban, legegyszerűbben zöldséget sütni/főzni rizshez és más szénhidrátokhoz?
Vagy az is érdekel, hogy valamilyen zöldséget, gyümölcsöt mellé lehet-e rakni nyersen.
Hús nélkül akarom enni.
A zöldségeket meg gyümölcsöket eheted rizs mellé nyersen is, ezt rizssalátának nevezik.
De ha forró serpenyöben erösen átsütöd/pirítod, az kb 5-10 perc (a darabolás után), ez a leggyorsabb és a legízesebb módszer. Ami lényeg, hogy a serpenyö elég nagy legyen, hogy a zöldségek egy rétegben legyenek az alján, mert íyg tud sülni, egyébként párolódik, az több idö és kevesebb aroma.
Én néha kombinálom is a kettőt, a hagymát sütöm, a borsót, kápiát nyersen keverem a rizsbe :)
Zöldségfüggő, hogy meddig kell sütni, illetve az se mindegy, mekkorára vágod. Ha nincs rá sok idő, akkor a répát igen picire vágom, az is segít, hogy ez a zöldség remek félnyersen is.
Nagy kedvencem a zsenge zöldborsó, az nyersen is ehető, de a legvégén azért át szoktam forgatni a többiekkel (ugyanez a kategória a cukkini, bár az sütve finomodik), viszont a paprikát semmiképpen nem hőkezelem, mert annak jobban áll a nyers állapot. A retkek sütve és nyersen is jók.
A fejes káposzta felső, vékony része, ahol vastag részek nincsenek, szintén percek alatt megsül csíkokra vágva. Úgyhogy a sült zöldségeknek sem kell sok perc.
De ha már padlizsánnal operálsz, na annak több idő kell. A gombák változóak, konzervként ugye semmi idő is elég, a leghosszabb idő pedig a nyersen mérgezők, de amúgy jó gombáknak kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!