Ti mennyi idő után teszitek a hűtőbe az ételeket?
Látogatóban voltam a szüleimnél, akik a délben elkészült ételt egészen estig nem teszik hűtőbe, legyen szó rántott húsról/sajtról, rántott levesről, palacsintáról, vagy rizsről.
Most este megéheztem, és ettem a kb. 7 órája kint lévő rántott sajtból. Most egy kicsit aggódom, nehogy bajom legyen tőle, mert ilyen melegben (náluk kb. 25-26 fok van a lakásban) eszembe nem jutna hűtés nélkül kinthagyni ennyi időre.
Anyósomék pl szinte soha semmit nem tesznek hűtőbe, max ami tényleg gyorsan romlós. Számomra baromi fura, pl a fasírtot, rántott cuccokat max a mikróba dugják be tálastól, hogy ne találják meg a kósza legyek (de ezt bármilyen ételmaradékkal megcsinálják amúgy). És mindent csak lefednek/letakarnak, de marad a gázon, asztalon, konyhaszekrényen, akárhol. Nemcsak estig (az még belefér sztem), de másnapig is simán. Nem szokott tőle bajuk lenni, de én mindig óvakodva eszek náluk emiatt.
Én szeretek mindent behűtőzni, ha kihült, már attól is idegbajos vagyok, ha pl pont meló elött lesz kész a kaja, és nem tudom bedugni indulás előtt... attól a cirka 4 órától is ki tudok borulni (kb ennyi telik el ilyenkor, mire párom hazaér és tudom kommandírozni, hogy pakolja el :)) ).
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!