Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mennyi idő után teszitek a...

Ti mennyi idő után teszitek a hűtőbe az ételeket?

Figyelt kérdés

Látogatóban voltam a szüleimnél, akik a délben elkészült ételt egészen estig nem teszik hűtőbe, legyen szó rántott húsról/sajtról, rántott levesről, palacsintáról, vagy rizsről.

Most este megéheztem, és ettem a kb. 7 órája kint lévő rántott sajtból. Most egy kicsit aggódom, nehogy bajom legyen tőle, mert ilyen melegben (náluk kb. 25-26 fok van a lakásban) eszembe nem jutna hűtés nélkül kinthagyni ennyi időre.


2019. júl. 6. 21:16
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:
Anya járt már úgy, hogy 14 órakor indult el a legnagyobb hőségben légkondi nélküli busszal (!) egy doboz sült csirkével, majd lekéste a csatlakozást... Jó, ha este 9 körül bekerült a hűtőbe és másnap még utaztatta munkába 1 órát. Megette és nem lett tőle baja...
2019. júl. 6. 21:51
 12/18 anonim ***** válasza:
88%
Ha megfőzöm azonnal hidegvízben lehűtöm és utána rakom a hűtőbe.
2019. júl. 6. 22:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/18 anonim ***** válasza:
79%
Nekem 2x lett bajom belőle, pedig aztán anyám hagyott koszt rendesen... Szóval egyszer gulyásleves miatt, másodszor tészta miatt. Egyiken se éreztem, hogy valami baja lenne, ez mind kánikulában történt(hasmars lett belőle) . De asztalon felejtett étel állt kB 12 óráig a lakásban (kb25 fok, tavasszal), megettem a húst meg a főzeléket, mert nagyon éhes voltam és nem lett baj belőle.
2019. júl. 6. 22:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 14/18 anonim ***** válasza:
97%
A hűtő arra lett kitalálva, hogy lassabban romoljon meg az étel. Számomra úgy a logikus, hogy amint kihűlt, teszem is be. Mi értelme van annak, hogy kinthagyom a (jó esetben) 23-25 fokon? Hiszen így nem áll el olyan sokáig. (Bár én pl a 3 napos csirkét már nem bírom megenni). Nem magától romlik meg az étel, hanem elszaporodnak benne a rothasztó baktériumok. Ezt lassítjuk a hűtéssel. Miért hagyjak nekik több időt, ha semmi előnyöm sincs abból, hogy csak kint áll a kaja?
2019. júl. 6. 23:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 15/18 anonim ***** válasza:
100%
ha hus van az etelben, akkor eves utan rogton levisszuk a pincebe, majd par ora mulva a hutobe.
2019. júl. 6. 23:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 16/18 anonim ***** válasza:
95%

Anyósomék pl szinte soha semmit nem tesznek hűtőbe, max ami tényleg gyorsan romlós. Számomra baromi fura, pl a fasírtot, rántott cuccokat max a mikróba dugják be tálastól, hogy ne találják meg a kósza legyek (de ezt bármilyen ételmaradékkal megcsinálják amúgy). És mindent csak lefednek/letakarnak, de marad a gázon, asztalon, konyhaszekrényen, akárhol. Nemcsak estig (az még belefér sztem), de másnapig is simán. Nem szokott tőle bajuk lenni, de én mindig óvakodva eszek náluk emiatt.

Én szeretek mindent behűtőzni, ha kihült, már attól is idegbajos vagyok, ha pl pont meló elött lesz kész a kaja, és nem tudom bedugni indulás előtt... attól a cirka 4 órától is ki tudok borulni (kb ennyi telik el ilyenkor, mire párom hazaér és tudom kommandírozni, hogy pakolja el :)) ).

2019. júl. 6. 23:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 17/18 anonim ***** válasza:
21%
Mihelyst szobahőmérsékletűre hűlt. De ettem már többnapos kinn felejtett rántott húst... Inkább beledöglök, de nem dobom ki...
2019. júl. 7. 05:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
A maradékot ebéd után rögtön átrakom kisebb edénybe, így az is hűt rajta, kb. főzés után 1-2 órával már kihűl annyira, hogy nyugodtan berakhatom a hűtőbe! Soha nem hagyom kint estig.
2019. júl. 7. 07:03
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!