Ti mennyi idő után teszitek a hűtőbe az ételeket?
Figyelt kérdés
Látogatóban voltam a szüleimnél, akik a délben elkészült ételt egészen estig nem teszik hűtőbe, legyen szó rántott húsról/sajtról, rántott levesről, palacsintáról, vagy rizsről.
Most este megéheztem, és ettem a kb. 7 órája kint lévő rántott sajtból. Most egy kicsit aggódom, nehogy bajom legyen tőle, mert ilyen melegben (náluk kb. 25-26 fok van a lakásban) eszembe nem jutna hűtés nélkül kinthagyni ennyi időre.
2019. júl. 6. 21:16
1/18 anonim válasza:
Jól teszik hogy csak nap végén rakják hűtőbe, ugyanis a kajának ki kell hűlni.
2/18 A kérdező kommentje:
Ki, de ha 12 órakor ebédelnek akkor 20 órára az már elég bőven kihűlt. Én maximum 2,5-3 órát hagyok kint mindent, annyi idő alatt ki szokott hűlni.
2019. júl. 6. 21:21
3/18 anonim válasza:
Max 3 óra, de megromolni ennyitől még nem fog, esetleg ízre nem lesz a "legjobb".
4/18 anonim válasza:
Ilyen melegben tuti nem ennék belőle. Rögtön beteszem, ha már nem túl meleg.
5/18 anonim válasza:
Az én szüleim az ebédet csak este pakolják el. Most pl 9kor történt ez meg, pedig rántott dolgok voltak meg leves. Mindig is így csinálták és még mindannyian élünk.
6/18 A kérdező kommentje:
Én is így csinálom, kicsit már megbántam, hogy ettem... De pl. sokan hűtő nélküli munkahelyre visznek mindenféle főtt ételt, vagy rántott húst/sajtot kirándulásra, ott sincs hűtőben... Nem tudom, nekem nem szimpi ez a kinthagyós móka.
2019. júl. 6. 21:38
7/18 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató. :) Amúgy a rizsről sok helyen írják, hogy nagyon hamar szaporodnak benne a nem kívánatos dolgok. Nekem fura, hogy azt is megcsinálja mondjuk még munka előtt és hűtés nélkül áll addig, amíg haza nem érnek, 7-16.30ig mondjuk.
2019. júl. 6. 21:39
8/18 anonim válasza:
Ilyen meleg időben ami mostanában van,minden ételt a ventillátor elé rakok,aztán ha jól kihűlt be a hűtőbe..sajnos 2 hete nem tettem meg ezt a lépést,5 liter csülkös bableves bánta,nem raktam fazekastól hideg vízbe,sem a ventillátor elé,az asztalon volt kb 13-tól 20 óráig,amikor be akartam rakni a hűtőbe már habzott a teteje..szóval én nem ennék több rántottsajtot sem a helyedben.
9/18 A kérdező kommentje:
Már elfogyott, így mindegy.
De a levesek amúgy hamarabb megbuggyannak valamiért... Azt is küldtek, de azt biztos nem eszem meg.
2019. júl. 6. 21:49
10/18 anonim válasza:
Én is mindig kint hagyom estig. Volt már, hogy másnapig is, ilyenkor megszagolom/megkóstolom, és ha minden oké akkor még eszek belőle vagy beteszem a hűtőbe, de onnan is igyekszem mielőbb elfogyasztani. Még nem volt gyomorrontásom. Én a legyektől irtózom, mindig letakarom, befedem a kint hagyott kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!