Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ti mennyi idő után teszitek a...

Ti mennyi idő után teszitek a hűtőbe az ételeket?

Figyelt kérdés

Látogatóban voltam a szüleimnél, akik a délben elkészült ételt egészen estig nem teszik hűtőbe, legyen szó rántott húsról/sajtról, rántott levesről, palacsintáról, vagy rizsről.

Most este megéheztem, és ettem a kb. 7 órája kint lévő rántott sajtból. Most egy kicsit aggódom, nehogy bajom legyen tőle, mert ilyen melegben (náluk kb. 25-26 fok van a lakásban) eszembe nem jutna hűtés nélkül kinthagyni ennyi időre.


2019. júl. 6. 21:16
1 2
 1/18 anonim ***** válasza:
29%
Jól teszik hogy csak nap végén rakják hűtőbe, ugyanis a kajának ki kell hűlni.
2019. júl. 6. 21:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/18 A kérdező kommentje:
Ki, de ha 12 órakor ebédelnek akkor 20 órára az már elég bőven kihűlt. Én maximum 2,5-3 órát hagyok kint mindent, annyi idő alatt ki szokott hűlni.
2019. júl. 6. 21:21
 3/18 anonim ***** válasza:
71%
Max 3 óra, de megromolni ennyitől még nem fog, esetleg ízre nem lesz a "legjobb".
2019. júl. 6. 21:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/18 anonim ***** válasza:
60%
Ilyen melegben tuti nem ennék belőle. Rögtön beteszem, ha már nem túl meleg.
2019. júl. 6. 21:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/18 anonim ***** válasza:
54%
Az én szüleim az ebédet csak este pakolják el. Most pl 9kor történt ez meg, pedig rántott dolgok voltak meg leves. Mindig is így csinálták és még mindannyian élünk.
2019. júl. 6. 21:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/18 A kérdező kommentje:
Én is így csinálom, kicsit már megbántam, hogy ettem... De pl. sokan hűtő nélküli munkahelyre visznek mindenféle főtt ételt, vagy rántott húst/sajtot kirándulásra, ott sincs hűtőben... Nem tudom, nekem nem szimpi ez a kinthagyós móka.
2019. júl. 6. 21:38
 7/18 A kérdező kommentje:
Ez megnyugtató. :) Amúgy a rizsről sok helyen írják, hogy nagyon hamar szaporodnak benne a nem kívánatos dolgok. Nekem fura, hogy azt is megcsinálja mondjuk még munka előtt és hűtés nélkül áll addig, amíg haza nem érnek, 7-16.30ig mondjuk.
2019. júl. 6. 21:39
 8/18 anonim ***** válasza:
59%
Ilyen meleg időben ami mostanában van,minden ételt a ventillátor elé rakok,aztán ha jól kihűlt be a hűtőbe..sajnos 2 hete nem tettem meg ezt a lépést,5 liter csülkös bableves bánta,nem raktam fazekastól hideg vízbe,sem a ventillátor elé,az asztalon volt kb 13-tól 20 óráig,amikor be akartam rakni a hűtőbe már habzott a teteje..szóval én nem ennék több rántottsajtot sem a helyedben.
2019. júl. 6. 21:47
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/18 A kérdező kommentje:

Már elfogyott, így mindegy.

De a levesek amúgy hamarabb megbuggyannak valamiért... Azt is küldtek, de azt biztos nem eszem meg.

2019. júl. 6. 21:49
 10/18 anonim ***** válasza:
52%
Én is mindig kint hagyom estig. Volt már, hogy másnapig is, ilyenkor megszagolom/megkóstolom, és ha minden oké akkor még eszek belőle vagy beteszem a hűtőbe, de onnan is igyekszem mielőbb elfogyasztani. Még nem volt gyomorrontásom. Én a legyektől irtózom, mindig letakarom, befedem a kint hagyott kaját.
2019. júl. 6. 21:49
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!