MIlyen ételeket szoktatok főzni hó végén?
Paprikás krumpli, lapcsánka, lángos, lecsó de a csirkemáj is félkiló 250,-Ft, (resztelt, rántott) a faros csirkecomb kilója 400,-Ft. Ha te sütöd otthon a pizzát, akkor 40 dkg. lisztből van egy tepsivel és teszel rá, ami van otthon.
Volt itt olyan kérdés, hogy 3 napig kellett ennie 1400 Ft-ból és főzéssel a fentiekkel ragyogóan megoldotta.
Mivel én nem hónapról hónapra élek, ezért nekem nincs kifejezett "hò végi menü".
Ha kell, húsos ételt is csinálok hétköznap, szinte azt eszek ami jól esik.
(Ja és nem, nem keresek milliókat havonta, ha már itt tartunk,130 ezer a fizum, és nem otthon lakom)
Jó étvágyat az ebédhez majd!
#2 azt eszel, ami jól esik, pl lazacot is? Kicsit költôi túlzásnak érzem.
Azt elhiszem, hogy betudod osztani és bizonyos keretek között mozogva nem kell éhezni és ehetsz húst. Na de bármit ami jól esik???
Homár, lazac, serrano sonka....
4!
Ugyan nem nekem írtad, de bizony be lehet osztani n normálisan is. Lazacot es a homárt én pl nem szeretem, de Jamon Serrano szokott itthon lenni és koktél rák is. Hónap végén is. Hetente egyszer online rendelek, menü terv alapján, mindig egy megadott fix keretben, aminek az összege minden héten ugyanaz. Igy nálunk nincs hopp és kopp hét. Gondolom a másik valaszado is hasonlóképpen áll hozzá. Neked nem irigykedni kellene, hanem esetleg gondolkodni
4#
Épp ezért írtam úgy, hogy "szinte bármit ami jól esik"
Akiket felsoroltál abból csak a lazacot eszem szívesen .
Kaviárt is szoktam enni 2havonta, lazacot havonta 1-2 alkalommal.
Persze nyilván trükközök is,mert akkor veszek ilyet,ha az akciós,"3 nap múlva lejár" polcon van a boltban.
De ez a kérdésben nem volt kikötés ;)
De ha nem lenne ilyen akciós lehetőség, akkor is tudok finom és laktató, egészséges ételeket csinálni,nem nagy kunszt.
Engem az döbbent le a mai napig, hogy akik hó végére kifogynak a keretből, azok hó elején mit csinálnak?
Ha valami történne, és nem lenne munkám 3-4 hónapig, akkor sem esnêk pánikba, mert van annyi félretett pénzem, hogy akár pár hónapig fizetés nélkül is tartani tudjam a "színvonalam".
Szerencsére azt, amit a hó elején. Tapasztalatból mondom, hogy a havi költségvetés sokat segít, hogy a hónapban egyenletesen elosztva keret, és akkor nem probléma a hónap vége sem. Kezdetnek kezd el írni, a havi kiadásaidat csoportosítva. Pár hónap után kiderül mire mennyi pénz megy el mire, még spórolás szempontjából sem rossz. Aztán átlagot tudsz vonni, hogy mennyi az ételre szánt keret és ezt oszd be heti szinten, így vásárlásnál is tudod, hogy mi fér bele.
Például, ha van egy szűkös kereted ételre. Akkor hetente legyen drágább (húsos) és spórolósabb menü is, ami belefér a keretbe. Hétvégén húsos étel, hétközben tartalmas leves, ragu, főzelék, tésztaféle, saláta stb.
Másrészt vannak húsfélék, amik nagyon olcsóak. Például csirke belsőség (szív, zúza, máj) vagy sertés köröm. Ha olcsó húsos ételt akarsz enni, akkor érdemes ilyesmit is főzni. A másik spórolási tipp, hogy akciósan vásárolj be, majd menjen a fagyasztóba (nyilván, amit lehet fagyasztani is). Így, ha hónap végén tényleg szűkös, akkor mindig lesz tartalék a fagyóban.
Valóban nagyrészt a beosztáson múlik:
- amikor kifizettem minden csekket, elosztom, hogy ami maradt kajára, egyéb apróságra, azt hány hétre kell beosztanom, és igyekszek annak megfelelően költeni
- ezért mindig cetlivel megyek bevásárolni, annál többet csak akkor költök, ha valami olyan akciósba futok bele, amit vétek lenne otthagyni. Annak az árát viszont a következő hetek kaja-keretéből veszem elő, így tulajdonképpen kereten belül maradok
Érdemes figyelni, a reklámújságokat, hol, mit akcióznak, azokból lehet későbbi aranytartalékra vásárolni.
És persze azt is tudni kell, hogy milyen élelmiszert melyik üzletben kapom olcsóbban, mint a másikban, ezért inkább többet megyek, nem veszem meg az első üzletben, ha kell valami. Érdemes feltérképezni az elérhető közelségben levő üzleteket, csarnokokat, piacokat...
Így gyakorlatilag szinte semmi különbség nincs a hó eleji és hóvégi kajákban.
Igazuk van azoknak, akik azt írják, hogy nincs hó eleji és hó végi kaja. Ha valaki kevesebbet keres, akkor nálunk nincs az első héten luxuskaja, utána meg számolgatom a pénzt, hanem a beosztáson van a lényeg.
Egyébként olcsó ételek: paprikáskrumpli, sárgaborsófőzelék, töltött cukkíni, sertés- vagy csirkemáj, különböző tészták, rántott leves pirított kenyérkockával, vagy tojásleves, borsóleves (fagyasztott borsóból), palacsinta, millió féle olcsó étel van.
Annyit emlegetitek a lapcsánkát mostanában itt, már úgy megenném, de a mostani újkrumplik nem nagyon alkalmasak rá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!