Milyen ételeket szoktatok főzni amiből másnapra is marad?
Szinte bármilyen ételt lehet úgy főzni, hogy másnapra is maradjon belőle. Ha valaki két napra akar főzni ezt így is csinálja.
Persze vannak ki nem számítható maradék adagok is, amik másnapra is jók azon mód, de át is alakítható egy másik étellé.
Pl pörköltből székelykáposzta, csak egy példa.
Levesek, pörköltfélék, tokányok, raguk, főzelékek... és sorolhatnám, hogy még mi minden alkalmas másnapi fogyasztásra is.
Én pl gulyást nem tudok annyira keveset főzni, hogy ne maradna belőle. Én általában lefagyasztom a maradékokat, és inkább 1-2 hét múlva veszem elő, hogy ne együk másnap ugyanazt, ha nem kívánjuk.
Mindent két napra főzök, mert gazdaságosabb és egyszerűbb, mint naponta összedobni valamit.
Max a köret változik, de megcsinálni egy kumplipürét nem cucc.
Bármit de én nem szoktam. A két év alatt kitapasztaltam, kettőnknek mennyi az annyi és amúgy is imádok főzni tehát nem főzök úgy, hogy másnapra is maradjon de pl előfordulhat.
Nálunk ami eddig maradt és 2 napig ettük: húsleves, csülkös bableves, bográcsgulyás, kolbásszal töltött karaj (vendégség volt ilyenkor mindig)
De sógoroméknál pl maradt vendégségből rántotthús és mustáros tarja azokat is lehet másnap enni.
Én általában 50 dkg húst főzök/sütök kettőnkre, vagy pl 4 db csirkecombot mert az elég.
Pénteken brokkolikrémlevest csináltam fél kg brokkoliból és 4 db csirkecombot sütöttem le zöldségágyon.
Ma 50 dkg csirkemellet sütök le serpenyőben csípősen-fokhagymásan vajon párolt brokkolival (50 dkg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!