Elköltöztünk a párommal, még tart a berendezkedés. Ezért még csak főzőlapunk van. Sütő nincs. Teljesen kezdő vagyok. Tudnátok ajánlani így ételeket amiket csak főzni kell?
Mindenféle tésztaétel szóba jöhet: diós, mások, krumplis, káposztás, zöldséges, olaszos.
A klasszikus pörköltek, raguk, tokányokhoz szintén elég a fözölap, a különféle egytál-ételszerü levesekhez is, szeletben lehet sütni húst, tojást, lecsót.
A maradékokat meg lehet kombinálni, azokból igen jó "új" ételeket lehet összeállítani.
De ilyen melegben én sokszor készítek valamilyen salátát sokféle zöldségböl, esetleg hússal, tojással, sajttal.
Konkrétan hatmillió-nyolcszázhatvanezer étel van, amit csak főzni kell :)
Ha kezdő vagy, akkor rizs, tészta valamilyen szósszal, gombapörkölttel, egyszerű zöldséglevesek.
Nosalty-n vagy mindmegette.hu-n szemezgess.
A palacsintának tuti örülni fog. :-)
Azt lehet főzőlapon is!
És az ő főzőtudománya?
Amennyiben nem htb vagy, akkor ezt ketten kell megoldjátok.
Az alábbi receptet épp ma találtam, nekem nagyon tetszik :-)
Ha kezdő vagy, lehet nem megy a nokedli, de valamelyik kommentelő azt írta, hogy orsótésztával csinálta. Úgy sem lehet rossz.
A besalmeltől sem kell megijedni, semmi több, mint vajon, vagy olajon megfuttatott liszt, rá egy kis tej és gyorsan kevergetni közben, legjobb kézi habverővel, akkor nem lesz csomós. Én fokozatosan szoktam hígítani a tejjel keverés közben, addig adagolom, míg krémes nem lesz. A többi egyszerű.
- lecsó
- paprikás krumpli
- tojásos nokedli
- sült/főtt virsli sültkrumplival
- tejberizs /tejbegríz
- túrós csusza
- sajtos, grízes, mákos tészta
- paradicsomos húsgombóc
- rántott hús
- rántott sajt/karfiol (meg úgy bármi rántva)
- levesek
- túrógombóc
- bolognai
- palacsinta
- főzelékek
- fánk
Serpenyőben vagy lábasban kb. bármit el lehet készíteni a főzőlapon.
lecsó, ratatouille
tejszínes-spenótos gomba tésztával vagy rizzsel
spaghetti
ricottás-paradicsomos gnocchi
cukkinikrémleves, gombaragu, borsókrémleves
chili sin carne
gombapaprikás nokedlivel
citromos cukkiniragu
párolt zöldspárga+lazacszeletek
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!