Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Sült csirkecombok tepsiben?...

Sült csirkecombok tepsiben? Kezdő szakácsnő.

Figyelt kérdés

Van pár kérdésem.

1. Hány csirkecombot számoljak egy főre?

2. Ha fűszersót teszek rá, akkor nem kell más fűszer?

3. Honnan tudhatom, hogy rendesen megsült? Mennyi idő kb.?

4. Le kell fedni alufóliával?

5. Kell alá rakni valamit, olajat vagy zsírt, vagy csak simán berakom a tepsibe, rá a fűszersó és mehet a sütőbe?


2017. márc. 14. 19:47
 1/4 anonim ***** válasza:
67%

1 otthonra egy alsó és egy felső combrész, vendégséget tartasz akkor 1,5xes adagot

2 nem kell más

3 megszúrod hústűvel ill villával, ha puha és nem folyik a piros lé, kész

4 ha nem akarod kiszárítani, akkor a pirításig igen vagy sütőzacskó

5 kis zsiradék nem árt

2017. márc. 14. 19:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Előtte a tepsit kikenni zsírral, majd rá a combokat. Egy pohárnyi vizet alá és fólia alatt sütni, ha már puha, akkor fólia nélkül lepirítani. De fűszersó helyett inkább valódi fűszert használnék. Só, rozmaring, majoranna.
2017. márc. 14. 21:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

Egy egészcombot számíts egy főre. Azzal egyetértek, hogy, ha vendégek lesznek, pár darabbal többet, ne legyen kiszámolva főre, nehogy kevés legyen. Inkább maradjon meg, majd elfogyasztjátok .

Fűszersót is használhatsz, ha már megvetted, de természetes szárított fűszerekkel is dolgozhatsz. Majoranna, rozmaring, bazsalikom, ezek mellé persze kell a sózás is.

Ajánlom, hogy az egész combokat fűszerezés előtt a csontok mellett szúrd be több helyen, így biztosan át fognak sülni. Húzd fel a bőrét és úgy szúrkáld be éles, hegyes késsel. A bőre maradjon szép és ép, ha lehet.

Zsiradékkal kikent tepsibe helyezd el, és egy kevés vizet önts alá ( egy nagy tepsi pl 1 deci )mert a hús is kiengedi a levét. Szorosan lefóliázva kezdd el sütni, majd kb 50 perc múlva nézd meg. Ha a villát beleszúrva nem jön véres lé, akkor átsült.

Utána fólia nélkül kell piros-ropogósra sütni. Ezt szemmel tudod követni, hogy mikor kész.

2017. márc. 15. 10:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/4 anonim ***** válasza:

1. attól függ, én pl. szinte semmi húst nem eszek meg, mert órákig fáj utána a gyomrom (a csirkét pláne), de mondjuk egy egész comb

2. nem, de én frissel szoktam ízesíteni

3. ha sercegés nélkül átmegy rajta a villa/kés

4. igen, és miután megpuhult nagy lángon pirosra sütni

5. igen, és egy pohárka viet és úgy fedni alufóliával

2017. márc. 15. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!