Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy lehet disznóhúsból és...

Hogy lehet disznóhúsból és karfiolból amit előre meg- főzök (de ne rakott karfiol legyen!) valami besameles mártással elészíteni, esetleg csíkokra vágni a húst elő sütni, utána nyakon önteni a szósszal?

Figyelt kérdés
2008. nov. 12. 11:43
 1/2 anonim válasza:

Szia. Én ezt szoktam:

Kiklopfolod a husit, sózod, borsozod. Egy tepsit vékonyan megkensz olajjal és rárakod a húst. Minden szeletre raksz krfiolt, egy kanál besamelt (hogy befedje a karfiolt), a tetejére meg reszelt sajtot szórsz. Alufólia alatt 20 perc, fólia nélkül + 10-15 perc. Rizzsel vagy krumplipürével nagyon finom!


Amúgy ilyesmire gondoltál?

2008. nov. 12. 12:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 anonim ***** válasza:

Sertés Dubarry

Hozzávalók:

# 1 közepes fej karfiol

# 50 dkg sertéshús

# liszt

# só

# 1 kis pohár tejföl

# 15 dkg sajt

# 2 tojás

# olaj

# tej


Elkészítés: A húst szeletekre vágom, megsózom, belisztezem, és olajban kisütöm. A karfiolt sós vízben megfőzöm.


Besamel mártást készítek (olajat felforrosítom, beleszórom a lisztet, majd tejjel felengedem).


A húst jénai tálba teszem, a besamelt ráöntöm, majd erre rakom a főtt karfiolt.


A sajtot lereszelem, összekeverem a tejföllel, 2 tojással és egy kis sóval, ráöntöm a karfiolra, majd sütőben addig sütöm, míg a teteje megpirul.


Petrezselymes krumplival tálalom.


Isteni finom!

2008. nov. 12. 13:11
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!