Hogy lehet disznóhúsból és karfiolból amit előre meg- főzök (de ne rakott karfiol legyen!) valami besameles mártással elészíteni, esetleg csíkokra vágni a húst elő sütni, utána nyakon önteni a szósszal?
Szia. Én ezt szoktam:
Kiklopfolod a husit, sózod, borsozod. Egy tepsit vékonyan megkensz olajjal és rárakod a húst. Minden szeletre raksz krfiolt, egy kanál besamelt (hogy befedje a karfiolt), a tetejére meg reszelt sajtot szórsz. Alufólia alatt 20 perc, fólia nélkül + 10-15 perc. Rizzsel vagy krumplipürével nagyon finom!
Amúgy ilyesmire gondoltál?
Sertés Dubarry
Hozzávalók:
# 1 közepes fej karfiol
# 50 dkg sertéshús
# liszt
# só
# 1 kis pohár tejföl
# 15 dkg sajt
# 2 tojás
# olaj
# tej
Elkészítés: A húst szeletekre vágom, megsózom, belisztezem, és olajban kisütöm. A karfiolt sós vízben megfőzöm.
Besamel mártást készítek (olajat felforrosítom, beleszórom a lisztet, majd tejjel felengedem).
A húst jénai tálba teszem, a besamelt ráöntöm, majd erre rakom a főtt karfiolt.
A sajtot lereszelem, összekeverem a tejföllel, 2 tojással és egy kis sóval, ráöntöm a karfiolra, majd sütőben addig sütöm, míg a teteje megpirul.
Petrezselymes krumplival tálalom.
Isteni finom!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!