Írnátok karfiolból készült recepteket?
-lerakott különlegeség
-kirántott különlegeség stb.....régi és újabb recepteket egyaránt írhattok!
Szia!
Én régen csináltam ilyet nekem ízlett, csak a párom nem eszik csirkét.
1 adag csirkemell kockázva
1 adag karfiol rózsákra szedve
1 adag krumpli kockázva
2 dl tej
liszt+ fejföl
fűszerek: bors, kapor, vegeta
Margarinon megpirítani a húst,bele a krumpli és a karfiol felönteni a tejjel+ víz hogy ellepje utánna Vegeta ,bors.
Főződ,majd a vége felé a habarás és a kapor. kb 40 perc alatt kész.
bújtatott karfiol
ehhez egészben főzöd meg a karfiolfejet, beleteszed jénaiba, fűszerezett darálthúsmasszával bevonod, megsütöd és kisülve lehet szeletelni, mint egy bombatortát, nagyon szép
nade itt egy recept hozzá:
Karfiolt egészben, de akár rózsáira bontva is, vegetás vízben megfőzzük, majd kiolajozott, zsemlemorzsával leszórt tepsibe tesszük. Egy nagy pohár tejfölt kikeverünk egy tojás sárgájával, teszünk bele egy kis sót, borsot, egy kiskanál mustárt (ezt variálhatod, bármilyen fajta lehet), és egy gerezd szétnyomott fokhagymát. Ezt a szószt ráöntöd a karfiolra és kis barnulásig-sárgulásig sütjük. Aztán reszelünk rá trappista és füstölt sajt keverékét, majd ráolvasztod.
Köretnek isteni hozzá rizibizi, de akár krumplipüré, sültkrupli, vagy akár párolt zöldség is.
Jó étvágyat hozzá! :)
Szia! Karfiolos csirke/pulykamelltekercs:
vékonyra szeletelt csirke- vagy pulykamell filét sózok, borsozok, minden szeletre terítek 1 csík bacont, rá egy vékony szelet sajtot, majd egy (vagy két kisebb), előpárolt karfiolrózsával feltekerem. Panírozom, olajban kisütöm.
Párolt rizzsel, rizibizivel vagy krumplipürével is nagyon finom.
füstölt-főtt húsos szalonnacsíkok. Azt hiszem, a kolozsvári szalonnához hasonlít a legjobban, csak hártyavékonyan szeletelve, füstölve, főve.
Találtam innen korábbi kérdést:
http://www.gyakorikerdesek.hu/etelek-italok__sutes-fozes__72..
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!