Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit tudok készíteni halból?...

Mit tudok készíteni halból? És hogyan? Kérlek írjatok egyszerű recepteket.

Figyelt kérdés
2011. okt. 11. 15:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:

Milyen hal?

Ha a fajtáját nem ismered, akkor írd meg, hogy mekkora, hogyan néz ki. Sok kis apró (kb. 10-13 cm,) vagy 1 nagyobb, jó tenyérnyi széles, vagy esetleg hosszú és vékonyabb. Pikkelyes, vagy csak szürke és csúszós?

2011. okt. 11. 15:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/13 anonim ***** válasza:
filé vagy nem filé? szelet?
2011. okt. 11. 15:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/13 anonim ***** válasza:

Attól függ, hogy milyen hal.

A nagyobb halakat süsd meg paprikás lisztben.

Ez egyszerű és finom.

2011. okt. 11. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/13 A kérdező kommentje:
Két hatalmas szelet filé van a zacskóban. Natúr halfilé a neve. Sztem lehet hogy pangasius. A paprikás lisztest ismerem, szeretem, csak mindig tocsog az olajtól,nem tudom miért.
2011. okt. 11. 15:37
 5/13 anonim ***** válasza:
100%

Attól függ milyen halból, azt nem írtad. pl. Pangasius vagy hasonló fehér húsú tengeri hal: Én úgy szoktam elkészíteni, hogy a filéket besózom, megszórom bazsalikommal és bedörzsölöm mustárral. Olajon (lehetőleg oliva) hirtelen megsütöm serpenyőben. Felkarikázok paradicsomot, cukkinit, annyit, hogy minden darab halfilé tetejére jusson, ezeket ráteszem, majd mindegyiket beborítom vékonyra szelt sajttal. Ezután behelyezem őket a sütőbe és addig sütöm, míg a sajtszeletek ráolvadnak, illetve kissé a sajt teteje is elkezd pirulni. Rizst készítek mellé köretnek, és citromkarikával díszítem. A "kétszeri" sütést azért találtam ki, mert ha csak serpenyőben sütöm, hogy rendesen átsüljön szétmegy az olajban, mert sajnos ezeknek a bolti halfiléknek a fele víz. Ha meg csak tepsiben sütöm, akkor össze megy szárazra. Ezért a serpenyőn csak nagyjából megkérgesítem, valami olajat is szív magába, majd a sütőben, míg ráolvad a sajt, (ez pár perc, a hal is teljesen átsül, egyben marad és nem lesz olajos.

Ha balatoni halról van szó, egyszerűen rántom, vagy paprikás lisztben sütöm, illetve halászlét készítek.

Pisztráng: Általában egyben sütöm, beirdalom mind két oldalát, csak sózom, borsozom, esetleg meg lehet szórni szárított fűszerekkel ízlés szerint. A rozmaring minden halhoz jól illik. Így megsütöm Jénai tálban, mellé párolt zöldségeket pakolok és kész.

Még tudnék írni cápáról, lazacról ha érdekel. :-)

2011. okt. 11. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/13 anonim ***** válasza:
Fogod a halszeleteket, paprikás lisztben megforgatod, és olajban kisütöd. Könnyű.
2011. okt. 11. 15:44
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/13 anonim ***** válasza:
Ja, most látom, hogy pangasius. [link]
2011. okt. 11. 15:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/13 anonim ***** válasza:

a paprikás lisztes halad azért tocsog az olajban, mert nem elég forró az olaj, amit használsz


a pangasiusból meg csinálj rántott halat, petrezselymes krumplival és uborkasalátával

2011. okt. 11. 15:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/13 anonim ***** válasza:

a pangasiust nem szabad teljesen felolvasztani, mert elázik. egyedileg van fagyasztva, amikor olvadni kezd, a jeget óvatosan le kell választani róla.háromszögekre vágom a nagy szeleteket.

én a zsíros oldalrészeket levágom róla ( a makkák imádják)

besózom, egy kis fokhagymagranulátummal is megszórom és hagyományosan panírozom.

tényleg forró legyen az olaj, és papírtörlőre kell szedni

hogy a feleslegeset felszívja a papír.

majonézes krumplival szoktam tálalni.

2011. okt. 11. 17:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/13 anonim ***** válasza:
utolsó, ha lesózod a halat és állni hagyod, akkor szépen a felesleges víz lecsorog róla, leitatod és lehet vele bármit kezdeni - de ez bármilyen fagyasztott termékre igaz
2011. okt. 11. 17:53
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!