Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Karfiolból mi finomat csináljak?

Karfiolból mi finomat csináljak?

Figyelt kérdés
2010. júl. 20. 16:55
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
rakottkarfiol? :D Rántott karfiol? Én nagyon szeretem :)
2010. júl. 20. 17:05
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
karfiol leves :)
2010. júl. 20. 17:17
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
rántott karfiol, annál finomabb nincs is
2010. júl. 20. 17:19
 4/8 anonim ***** válasza:
100%
Sós vízben félpuhára főzöd. Sütőben vajjal, margarinnal megsütöd. Pirított kenyérmorzsával vagy sajttal megszórod. Nyamnyam.
2010. júl. 20. 17:24
 5/8 anonim ***** válasza:
100%

Karfiol sörtésztában

Rózsáira szedjük a karfiolfejet, és sós vízben, amelybe egy darabka citromhéjat is dobtunk, nem túl puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A lisztet a tojássárgákkal, a sóval meg annyi sörrel simára keverjük, hogy a szokásosnál jóval sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Fél óráig állni hagyjuk, majd a tojások habbá vert fehérjét és a 3 ek. olajat hozzá adjuk. A karfiolrózsákat először lisztbe forgatjuk, majd a sűrű, sörös palacsintatésztába mártjuk. Bő, forró olajban hirtelen tűzön addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Tartármártást adhatunk hozzá, vagy egy pohár kefírt egy pohár tejföllel simára keverünk, tört fokhagymával meg sóval, vagy sós fokhagymaolajjal ízesítjük, és külön tálkában lehűtve kínáljuk a rántott karfiolrózsákhoz.

2010. júl. 20. 17:29
 6/8 anonim ***** válasza:
2010. júl. 20. 17:37
 7/8 anonim ***** válasza:

Dubarry szelet:

[link]

2010. júl. 20. 19:08
 8/8 A kérdező kommentje:
Kaptam jó ötleteket, köszönöm!
2010. júl. 21. 07:06

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!