Karfiolból mi finomat csináljak?
Karfiol sörtésztában
Rózsáira szedjük a karfiolfejet, és sós vízben, amelybe egy darabka citromhéjat is dobtunk, nem túl puhára főzzük, majd alaposan lecsepegtetjük. A lisztet a tojássárgákkal, a sóval meg annyi sörrel simára keverjük, hogy a szokásosnál jóval sűrűbb palacsintatésztát kapjunk. Fél óráig állni hagyjuk, majd a tojások habbá vert fehérjét és a 3 ek. olajat hozzá adjuk. A karfiolrózsákat először lisztbe forgatjuk, majd a sűrű, sörös palacsintatésztába mártjuk. Bő, forró olajban hirtelen tűzön addig sütjük, amíg szép piros nem lesz. Tartármártást adhatunk hozzá, vagy egy pohár kefírt egy pohár tejföllel simára keverünk, tört fokhagymával meg sóval, vagy sós fokhagymaolajjal ízesítjük, és külön tálkában lehűtve kínáljuk a rántott karfiolrózsákhoz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!