Hogyan csináljak hamburger húst?
Én máskor egy kevés zsemlemorzsát raktam bele de tojást semmiképp sem..
Mindig hidegen rakom bele a serpenyőbe, alá kevés zsiradékot..
Nekem eddig sose esett szét.
Tojás nem kell bele, az már fasírt...
Ahogy írtad, hús, só, bors, ennyi kell bele. Ha szárazabb marha résszel dolgozol, akkor nem zsír, hanem faggyút kell darálva bekekeverni.
A hús milyensége nem befolyásolja, hogy szétesik-e, ízlés kérdése ki hogy szereti. Én csak marhát használok hozzá.
A sütés titka az, hogy forró serpenyőbe (kis olaj mehet bele, de ha szaftos, zsíros a hús, nem kell) rakod bele a kilapított húspogácsát és közepes lángon addig sütöd, amíg a lent lévő oldala jó nem lesz (eddig nem nyulsz hozzá, nem piszkálod, hagyod, hogy szép kerget kapva összesüljön) utána fordítod és kicsit feljebb veszed a lángot. Így sütöd, míg kész nem lesz.
Fontos a hőmérséklet, nem szabad, hogy levet eresszen a hús, mert akkor nem sül, hanem fő. 1-2 alkalom után rájössz hogy is kell.
Én házi bucival szoktam csinálni, van egy szuper receptem, ha gondolod.
Persze, komolyabb helyeken csak marhahús és só bors van benne.
Az összes kézműves hambizòban, de még a mekiben is ez az alapja.
Lehet bele tenni tojást, zsemlemorzsàt stb, de az tényleg már fasírt lesz és tök más íze lesz.
Nem esik szét. Én micset szoktam csinálni grillre, abba sem kell semmilyen ragasztóanyag a húshoz, csak fűszerek, és apróra vágott vöröshagyma. A grill mellé oda készítek egy kis tál vizet, és a kezemet nedvesítem amikor formázom a kis rudakat hogy ne tapadjon a kezemre.
Hamburger pogácsát is én hagymával kevertem, nagyon finom volt.
Bocsánat az offért! #2 elkérhetem a házi buci receptedet? :)
A húst én is úgy csinálom, hogy semmi nélkül,de van olyan eset is, hogy amikor már majdnem kész egy lapka sajtot olvasztok rá.
Disznóhúsba tényleg érdemes ütni egy tojást, de darált marhahúsba tényleg nem kell semmi, csak só meg bors.
Szóval egyszerű darált marhahús. Comb, felsál, ilyesmi, szépen össze fog állni
Faggyús marhahús? Kellemesen szar íze van és büdös "tehén " szagú :D A legtöbb húsról leszedik.
Hamburger buci:
170 es 230 ml közötti mennyiségű kéz meleg víz (a Liszt minősége befolyásolja, kevesebbel kezdd ha kell még tegyél bele)
30 gramm szobahőmérsékletű vaj
1 nagy tojás
420 gramm liszt
50 gramm cukor
1 1/4 teáskanál só
1 Evőkanál élesztő.
Én kenyérsütő gépben állítom össze a tésztát, ebben a sorrendben kell belerakni:
Víz, vaj, tojás, cukor, élesztő, Liszt, só. A gépben kelesztem is, ha kész van, akkor lemérem és elosztom 8-cal, megkapom mekkora lesz egy buci (100 gramm körüli, ez nagy méretű buci, lehet 12-re is osztani vagy amennyire akarod) ezután a kimért tésztákat kézzel gömbölyítem és egymástól 10 centire leteszem tovább kelni letakarva. Egy kicsit nyomogasd le, hogy jó legyen a formája. Kb egy órát kel még, duplája lesz. Ezután olvasztott vajjal lelkében, mehet ra szezámmag is és 180 fokos sütőben sütöm meg 15-18 perc alatt.
Megéri otthon sütni a bucit, sokkal finomabb, mint a boltban kapható!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!