Mivel fűszerezzem a házi hambit?
Igen tudom a google a barátom. Viszont hiába néztem recepteket a legtöbb nem mutatott túl a "só-bors" kombináción. Ha meg igen, hat az se volt épp a legjobb :/
Szóval a ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi és, hogy ti mivel teszitek finommá a hambihúst!
Illetve, ha van jó praktikátok, amitől nem esik szét a húspogi azt is szívesen veszem :)
(Jelenleg 1/2kg darált pulykahúsból készítem)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Hamburger hús.
A jó hamburgerben a hús íze nem nyomja el a többi alapanyag ízét ezért kevés fűszer kell bele.. A szósznak kell mindig a legfinomabbnak lennie. Hamburger hús.
1kg szaftos marhahús, vagy sertés ha lehetőség van, rá 2szer legyen átdarálva.
A húst sózzuk, borsozzuk, kevés BBQ füstös port teszünk hozzá (KB 1kiskanálnyit.
A húst a fűszerekkel eldolgozzuk. Pogácsákat formázzuk belőle. Ha serpenyőben sütjük vaj és olíva olaj keverékén sütjük meg. Ha megsült az egy oldala megfordítjuk és a tetejére egy szelet sajtot teszünk. Így sütjük meg a másik oldalát.
Hamburgerszósz recept
Hozzávalók:
3 ek majonéz
1 ek ketchup
karikára vágott csemegeuborka
1 ek apróra vágott hagyma
só
bors
1 kk méz
1/2 kk ecet
Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverek és mehet a buciba a hús alá. Isteni lesz tőle a hamburger
A wasabis tormakrémhez:
2 nagy evőkanál majonéz
2 nagy evőkanál 20%-os tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
1 nagy evőkanál reszelt friss torma
1 teáskanál wasabi pasta
1 csokor snidling vagy újhagyma
Só, bors
1 teáskanál borecet
A wasabis tormakrémhez a következőt teszem: egy tálba mehet a tejföl, a majonéz, a mustár, és belereszelem a friss tormát. Mehet mellé 1 teáskanál wasabi pasta, egy csokor snidling vagy újhagyma apróra vágva bele, só, bors, és 1 teáskanál borecet. Összekeverjük, és kész is.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem is szokták agyonfűszerezni, ezért csak ilyeneket találsz zömében. Pulykából még eszembe sem jutott csinálni, csak marhából.
Én gyakorlatilag szinte úgy készítem, mint az erdélyi mics-et. Sok apróra vágott vöröshagymát keverek bele, só, bors, és mehet még zöld fűszer. Én csombort szoktam bele tenni. Nekem a sok hagymával ez emlékeztet leginkább a "gyári" hambipogácsára, de hangsúlyozom! Marhából.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Huuuh nagyon köszi a tippeket :D
A szószt azért nem gondoltam túl, mert van itthon BBQ, ketchup, fokhagyma szósz meg majonéz stb.
De ezek a receptek nagyon tetszenek😄
Eddig mi mindig pulykából csináltuk a húspogit.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Só, bors.
Ezek is csak a külsejére, nem belekeverve.
Minden más teljesen felesleges.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
A hamburger lényege, hogy olyan húsból készüljön, ami önmagában ízes és finom.
Erre a darált pulyka nem alkalmas, ezért nem tetszik neked.
Ha efféle lapos pulykafasirtot akarsz készíteni, akkor a sok-sok zöldfűszert tudom ajánlani, frissen, természetesen. Sós morzsát, esetleg kis sajtot.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!