Mivel fűszerezzem a házi hambit?
Igen tudom a google a barátom. Viszont hiába néztem recepteket a legtöbb nem mutatott túl a "só-bors" kombináción. Ha meg igen, hat az se volt épp a legjobb :/
Szóval a ti tapasztalataitokra lennék kíváncsi és, hogy ti mivel teszitek finommá a hambihúst!
Illetve, ha van jó praktikátok, amitől nem esik szét a húspogi azt is szívesen veszem :)
(Jelenleg 1/2kg darált pulykahúsból készítem)
Hamburger hús.
A jó hamburgerben a hús íze nem nyomja el a többi alapanyag ízét ezért kevés fűszer kell bele.. A szósznak kell mindig a legfinomabbnak lennie. Hamburger hús.
1kg szaftos marhahús, vagy sertés ha lehetőség van, rá 2szer legyen átdarálva.
A húst sózzuk, borsozzuk, kevés BBQ füstös port teszünk hozzá (KB 1kiskanálnyit.
A húst a fűszerekkel eldolgozzuk. Pogácsákat formázzuk belőle. Ha serpenyőben sütjük vaj és olíva olaj keverékén sütjük meg. Ha megsült az egy oldala megfordítjuk és a tetejére egy szelet sajtot teszünk. Így sütjük meg a másik oldalát.
Hamburgerszósz recept
Hozzávalók:
3 ek majonéz
1 ek ketchup
karikára vágott csemegeuborka
1 ek apróra vágott hagyma
só
bors
1 kk méz
1/2 kk ecet
Elkészítés:
Minden hozzávalót összekeverek és mehet a buciba a hús alá. Isteni lesz tőle a hamburger
A wasabis tormakrémhez:
2 nagy evőkanál majonéz
2 nagy evőkanál 20%-os tejföl
1 teáskanál dijoni mustár
1 nagy evőkanál reszelt friss torma
1 teáskanál wasabi pasta
1 csokor snidling vagy újhagyma
Só, bors
1 teáskanál borecet
A wasabis tormakrémhez a következőt teszem: egy tálba mehet a tejföl, a majonéz, a mustár, és belereszelem a friss tormát. Mehet mellé 1 teáskanál wasabi pasta, egy csokor snidling vagy újhagyma apróra vágva bele, só, bors, és 1 teáskanál borecet. Összekeverjük, és kész is.
Nem is szokták agyonfűszerezni, ezért csak ilyeneket találsz zömében. Pulykából még eszembe sem jutott csinálni, csak marhából.
Én gyakorlatilag szinte úgy készítem, mint az erdélyi mics-et. Sok apróra vágott vöröshagymát keverek bele, só, bors, és mehet még zöld fűszer. Én csombort szoktam bele tenni. Nekem a sok hagymával ez emlékeztet leginkább a "gyári" hambipogácsára, de hangsúlyozom! Marhából.
Huuuh nagyon köszi a tippeket :D
A szószt azért nem gondoltam túl, mert van itthon BBQ, ketchup, fokhagyma szósz meg majonéz stb.
De ezek a receptek nagyon tetszenek😄
Eddig mi mindig pulykából csináltuk a húspogit.
Só, bors.
Ezek is csak a külsejére, nem belekeverve.
Minden más teljesen felesleges.
A hamburger lényege, hogy olyan húsból készüljön, ami önmagában ízes és finom.
Erre a darált pulyka nem alkalmas, ezért nem tetszik neked.
Ha efféle lapos pulykafasirtot akarsz készíteni, akkor a sok-sok zöldfűszert tudom ajánlani, frissen, természetesen. Sós morzsát, esetleg kis sajtot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!