Ismeri valaki a Kisbakony süteményt?
Lehet hogy más neve is van, de igazából az érdekelne, tud-e valaki házi készítésű receptet ehhez a süteményhez? Vagy ez csak a cukrászdák kiváltsága.
Erről lenne szó:
Amit minimum látni kellene, hogy milyen fébevágva, mi van a csoki alatt.
De ha a keresöbe beadod, hogy "csúcs recept", akkor igen sok hasonló kinézetü sütit találsz.
Alapesetben vagy valamilyen tészta - piskóta, linzer - alapon van valamilyen krém, vagy süteménymaradékok vannak összedolgozva rummal/lekvárral és az van a tésztaalapra téve, majd az egész csokimázzal leöntve.
Szerintem egy kekszes alapra valami stabil vajas krém van habzsákból csúcsosra húzva, majd csokiöntettel leöntve.
lehet, hogy tejszínnel is lazítva van a krém, de valóban így lehetetlen megállapítani a tölteléket.
Tátra/Mátra csúcs, csokis csúcs és hasonlókat valóban lehet találni a neten.
Kisbakony néven még nem hallottam,-pedig a Bakony 40 km tőlünk, még tiszta időben látom is- de valószínű ez is a hegycsúcsra utal.
Remélem, megtalálod az igazit :)
Gyerekkoromban, amit a cukiban lehetett kapni, az Tátra csúcs volt.
Na persze, ha a Google-n kutakodunk, a csúcsok csúcsára is rábukkanhatunk :)
Sok neve van.
Én Párizsi csúcs, Mátra csúcs, Tátra csúcs, Csoki csúcs néven is ismerem.
Szoktunk ilyet otthon is készíteni.
Piskóta körök, rányomni a párizsi csoki krémet, majd ezt leönteni olvasztott csokival és meg kell dermeszteni.
Nem egy bonyolult dolog, csak sok idő mire mind megcsinálja az ember.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!