Mikor neveznek könnyűnek egy süteményt?
Figyelt kérdés
Én azt hittem, akkor, ha nem édes. De csomó borzasztóan édes sütire is mondják, hogy könnyű. Szóval mitől könnyű igazából egy süti? És mi a nem annyira édes sütik gyűjtőneve?2018. febr. 10. 22:38
1/3 anonim válasza:
Kevés vajat cukrot ízesítőt tartalmaz , több ízt ad egyszerre ami kellemesen aromás de nem émelyítően . Pl a Lúdláb vagy Rigójancsi , Eszterházy szelet vagy oroszkrémtorta ezek nem émelyítők.
2/3 anonim válasza:
Általában ha nincs tele habbal, meg zsiradékkal, akkor hívják könnyűnek. Pl. a piskóta, kekszek, a hókifli, kelt tésztájú nem tepertős pogácsa, sós süti könnyű. Nehéznek mindenféle habos süti, krémes, bolti torta(az nagyon), fánk mondható.
3/3 anonim válasza:
Igen a sok zsiradék nehezíti el a sütiket. A vastag-cukros vajkrémek pl.Egy lekváros piskótatekercs pl kifejezetten könnyűnek számít. Vagy egy pudingos gyümölcstorta.
Külön gyűjtőnévről nem tudok, az adott hozzávalók alapján nagyjából lehet sejteni, hogy könnyű, vagy egy nehezebb süti lesz a végeredmény.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!