Tojás saláta miért vizesedik el, folyós lesz a hűtőben állás után?
Vigasztald magad, nem csak a tiéd, az enyém is!
Fogalmam nincs róla, már írtam ki erről kérdést, de ott sem jutottunk előbbre.
Természetesen kell bele tejföl, mert nem a csupasz majonézbe kell tenni.
Én már mindenféle majonézzel és mindenféle tejföllel kísérleteztem és az eredmény ugyanaz. Legyen az krumplisaláta, vagy franciasaláta, ahogy áll, a szósz felhígul.
És ezt csak az utóbbi években tapasztalom, azelőtt ilyen nem volt.
Még egy valamit fogok kipróbálni, hogy csinálok házi majonézt és házi tejfölt. Ha azokkal is ilyen lesz, akkor feladom.
Tojássaláta: Tartár, benne főtt tojás kockák/karikák
A tojás saláta nálam nem tartár és kockázott tojás. Hanem teavajjal ki kell keverni a főtt tojássárgát, hozzá tejföl és majonéz. És teljesen külön össze kell kockázni a főtt tojásfehérjét és bele petrezselyemzöld, só, bors. Oké..szinte ugyanaz.
De az nem igaz, hogy le lehet önteni róla a savót, mert gyakorlatilag az egész alatt egy sárga egybefüggő folyadék lesz. Tehát nem úgy néz ki, hogy marad egy szilárdabb jó krém, és azon kiválik.
hanem egy az egybe elfolyósodik.
Nos, nekem ezzel ezután akkor nincs bajom, ha másnál is ilyen, akkor mindig frissen eszem meg, de legalább tiszta termék, illetve kipróbálom akkor házi tejföllel meg házi majonézzel.
Csak azért nem mindegy, ezután akkor ezzel nem várok vendégeket például mert tök gagyi lesz mire kiveszem nekik a hűtőből.
Én is azt tapasztaltam, ha a tejfölös vödörből kiveszek 1-2 kanállal, a mélyedésben egy idő után kicsapódik a savó, ahogyan itt már irták.
Ezért ha tojáskrémet csinálok előtte mindig úgy veszek ki tejfölt, hogy a savó ne keveredjen hozzá vissza, ha meg főzelékhez raguleveshez használom akkor visszakeverem, mert adja azt a kis savanykás ízt amit ezeknél szeretek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!