Roston csirkemellet mivel lehet feldobni?
Az alkoholtartalom a sütéskor elpárolog, csak az íz marad.
Panírozd be, rántsd ki, aztán sonkát meg reszelt sajtot rá mint egy melegszendvicsre, ráolvasztani és nyami.
Pácold joghurtban. Simán is jó, de tehetsz bele pl fokhagymát, vagy tárkonyt, kakukkfüvet. Mezes-mustaros pác is jó.
Ha sima joghurtban pácolom, akkor tzatziki szerű salata a köret: reszelt uborka fele turo-fele tejföl mártásban, sok kaporral. Vagy különböző zöldségeket teszek mellé a grillre: paprika, zöldbab, gomba, kukorica
Gyros tálat szoktam csinálni belőle: felaprítom, teflonban megsül, teszek rá gyros fűszerkeveréket. Zacskós vegyes saláta, ami épp van otthon. A szósz natúr joghurt, esetleg tejföl, abba teszek egy csipet vegetát, fokhagyma port és kaprot bőven. Az egész család szereti.
Szoktam venni mindenféle fűszerkeveréket, érdemes ezekkel is kísérletezni. Attól, hogy sertésflekkenhez ajánlott, csirkéhez is lehet finom.
Francia salátát is szoktam csinálni: mirelit zöldségek kifőzve, hagyom hűlni. Majonéz helyett tejföl, egy kevés mustár, édesítő, fehér bors, gyömbérből egy egész kicsi. Összekeverem, és kész.
Nem írod hogy milyen diétát folytatsz, így nem tudom hogy mi az ami neked belefér, de a csirkemell annyira semleges ízű hogy bátran lehet bármilyen fűszerrel kísérletezni. Én pácolni csirkemellet nem nagyon szoktam, szerintem nincs sok értelme, azt meghagyom a komolyabb húsoknak.
Nyugodtan vásárolj be mindenféle fűszereket, csinálj belőlük keveréket, fűszerboltokban egzotikusabb cuccokkal is tudsz kísérletezni, csirkemellnél nagyon nem tudsz mellélőni mert nagyon semleges.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!