Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A lilakaposztat nyersen vagy...

A lilakaposztat nyersen vagy parolva kell lefagyasztani?

Figyelt kérdés
Koszonom :)

#fagyasztás #Lilakaposzta #voroskaposzta
2019. máj. 1. 05:04
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
90%
Én párolva fagyasztanám éthordókban.
2019. máj. 1. 06:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 A kérdező kommentje:
Koszonom :) a kiolvasztas miatt?
2019. máj. 1. 06:52
 3/15 anonim ***** válasza:
38%

1. ÉTHORDÓBAN fagyasztani elég buta ötlet, erre találták ki a fagyaszós zacskókat meg dobozokat.


2. A lilakáposztát lehet fagyasztani nyersen is - csak akkor fagyosan kell elkezdeni párolni (Ebböl következöle laposra nyomva célszerü lefagyasztani, meg lehet megpárolva is, de akkor számolni kell azzal, hogy a felolvadás során valamennyit még puhul.

2019. máj. 1. 07:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
63%
3. Elmondanád miért buta ötlet, mikor vannak már olyan edények, amik fagyaszthatóak? Az erre alkalmas edényeken fel is van tüntetve a minimum és maximum hőfok. Egy szaftos ételt is zacskóban fagyasztasz le? Na ne már!
2019. máj. 1. 07:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
53%

1. Az ételhordó nem fagyasztásra való, márcsak a formája miatt sem - fagyasztani négyszögletes formában gazdaságos, az éthordók meg kerekek, azaz rengeteg helyet elfoglal fölölsegesen. Jó, hogy nem mindjárt lábasban akarsz fagyasztani!

2. A szaftos ételeket is zacskóban fagyasztom, még a leveseket is. Egyszerüen megfelelö technika kell hozzá meg némi ügyesség! Igazán nem értem, mi ezzel a problémád!

2019. máj. 1. 07:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 anonim ***** válasza:
75%
Szerintem annyi, hogy elbeszélünk egymás mellett de ugyanazt írjuk. Én a szögletes, fagyasztható edényeket is éthordónak hívom. Nekem csak ilyenek vannak itthon.
2019. máj. 1. 08:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
44%
Akkor tényleg, nekem az éthordó az, amiben elhozták az ételt valahonnan és egymás fölé téve az egész menü benne volt - és mindegyik kerek formájú.
2019. máj. 1. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
49%
Es ha nem.gazdasagos tőle a helykihasznalas, akkor be se teheto amugy...
2019. máj. 1. 08:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 anonim ***** válasza:
84%

#7. Akkor csak összehoztuk. :-)

Biztos már te sem vagy túl fiatal, és neked sem most esett le a tojáshéj a hátsódról, és eredetileg valóban ilyen kerek, egymásra illeszthető éthordók voltak, de ma már éthordásra is legtöbben a szögletest használják, mint amit fagyasztásra is. Ezért arra is ráragadt a név. Mint ahogy ma már a kockasajt sem kocka hanem háromszög, de még is úgy hívjuk. :-D

De visszakanyarodva a kérdéshez, én azért javasoltam párolva, mert szerintem a nyers zöldségeknek kiolvasztás után változik az állaga, nem marad olyan roppanós. Abból indulok ki, ha áruházban mirelit zöldséget veszek, pl. brokkolit, zöldbabot, sosem olyan főzés után mint a friss, punnyadt, szétmálik. Ezért szerintem jobb már megfőzve eltenni.

2019. máj. 1. 09:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/15 anonim ***** válasza:
65%

Tényleg az eszem elhagyom!

Nem mindegy, hogy ki és miben fagyaszt? Nem ez volt a kérdés!Ha valaki egy biliben akar fagyasztani, hadd fagyasszon már abban! Saját étele, saját fagyasztója.


Kérdező!

Én mindig megdinsztelve fagyasztom a lila káposztát és tökéletes! Nyersen még nem próbáltam, így annak a kiolvadás utáni állagáról nem tudok nyilatkozni.

2019. máj. 1. 09:37
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!