Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Milyen ételeket lehet lefagyas...

Milyen ételeket lehet lefagyasztani?

Figyelt kérdés
Kismama vagyok, azt tanácsolták fagyasszak le minél több ételt, hogy szülés után ne kelljen ezzel foglalkozni, legalább az első napokban. De miket lehet lefagyasztani? (Nem igazán szoktam) Köretek közül rizst, tésztát, krumplit gondolom nem, főzeléket sem, akkor mit? Húsokból miket? Ugyanolyan lesz az íze?
2016. aug. 20. 22:37
 1/5 anonim ***** válasza:
76%
Pörkölt, tokány,töltött káposzta,paradicsomos húsgombóc...
2016. aug. 20. 23:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Zöldséglevesek, raguk, szószok - mellé pedig gyorsan elkészül a rizs,gabona vagy tészta. A főzelékeket le lehet fogyasztani viszont.
2016. aug. 20. 23:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Gyakorlatilag minden készételt le lehet fagyasztani, esetleg némelyik nem olyan tökéletes, de teljesen megfelel.

tisztított zöldségeket is fagyaszthatsz,ha fagyosan kezded el főzni, majdnem olyan, mintha frissből készülne.Gondolj arra, mennyi mindent lehet kapni mirelitként, azokat magad is elkészítheted, lefagyaszthatod .

Panírozott húsokat, fasírtot, zöldségeket is fagyaszthatsz, itt is fő elv, hogy fagyosan kell elkezdeni sütni, bő zsiradékban.

Pörkölteket, ragukat, tokányféléket , rizses húsgombócot, amihez csak egy friss paradicsomos alapot készítesz, de teljesen készen is fagyasztható.

Leveset szintúgy fagyaszthatod. Nudlit, gombócot, csak a morzsát kell frissen pirítani, amíg a kifőnek.

Köreteket azért nem érdemes, mert azok nagyon rövid idő alatt elkészülnek, és azért frissen finomabbak.

A legjobb megoldás, ha felcímkézed, dátumozod a lefagyasztott ételt, így tudod mit veszel elő, és még meddig jó.A fagyasztási idő 2-3 hónaptól egészen egy évig is eltarthat, attól függően miről van szó.

Az én fagyóm ajtajának belsején rajta vannak a tájékoztató ikonok.Ha valami kérdésed lenne, szívesen megnézem, meddig tárolható.

2016. aug. 21. 16:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

A 3. válaszolónak van igaza, jóformán nincs olyan étel, amit ne lehetne fagyasztani és megfelelö módon felolvasztva nem megkülönböztethetö a frissen készítettöl.


Köretek közül viszont érdemes nokedlit lefagyasztani, mert egyszerre meg tudsz egy nagyobb mennyiséget fözni, és nincs vele lényegesen több munka, mint egyzseri adaggal - csak így van tartalék, amit kb 10 perc alatt tálalni tudsz.

Ha szeretitek a sült krumpli (hasáb, karika, stb), akkor azt fehérre sütve, és kihütve leget fagyasztani,es mielött enni akarod, csak át kell pirítani olajban vagy akár a sütöben is lehet.

De mindenféle krumplit lehet, ha nem nyersen, hanem félig megstüve/megfözve teszed el, és felhasználáskor fejezed be.

Rizst és tésztát is lehet fagyasztani, csak felhasználás elött teljesen fel kell forrósítani (meg fagyasztás elött nem szabad szétfözni)

Fözelékeket is lehet, ezt is ha felforralod felhasználás elött, akkor teljesen olyan, mint frissen.

Panírozott dolgokat is fagyaszthatsz, ezt még fagyottan kell a forró olajba tenni és úgy kisütni.

2016. aug. 21. 17:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
A 4. vagyok még egyszer: mindent adagonként fagyassz le, mert mit felolvasztasz, azt nem lehet újra visszafagyasztani.
2016. aug. 21. 17:04
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!