Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Penészes főznivaló sonka ehető?

Penészes főznivaló sonka ehető?

Figyelt kérdés
Külföldön élek, kedden kaptam otthonról postán főznivaló sonkát. Hűtőbe nem raktam, szobában, zacskóban tároltam, fűtetlenül. Most látom, hogy fehér és zöld penészfoltok vannak rajta. Ha ezeket a részeket kivágom, esetleg ehető? Vagy lehet, hogy csak a madzagtól van?
2019. ápr. 21. 12:54
1 2 3 4
 31/32 anonim ***** válasza:
76%

[link]

Ez egy jo cikk, ott a cikk alján van egy szuper táblázat arról, milyen ételek fogyaszthatók penész esetén és mi nem .

2019. ápr. 21. 15:31
 32/32 anonim ***** válasza:
100%

Húsfélét eleve nem tárolunk zacskóban, tuti melegágya a penésznek. Ráadásul eleve vacak minőségű, gyorspácolt vacak lehetett. Én is küldtem tavaly a lányomnak, aki éppen húsvétkor volt külföldi szakmai gyakorlaton középiskolásként. Egyrészt nem gyorspácolt gagyit küldtem neki, hanem normális sonkát, másrészt tisztában volt vele, hogy nem tároljuk zacskóban. Nem is lett semmi baja, pedig majdnem 1 hétig állt, mielőtt megfőzték.

Penészes kaját nem eszünk meg, ez alap.

2019. ápr. 22. 12:42
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!