A pulyka kötözött sonka elkészítési módja különbözik a sertéstől?
Figyelt kérdés
Éjszaka áztatni kell, majd 4-5 óráig főzni? 1 kilós2019. ápr. 19. 21:12
1/3 anonim 



válasza:





Ne haragudj, nem nézlek hülyének, de az van ráírva, hogy nyers?
Mert ezeket a pulykasonkákat nagy nyomáson "megfőzik" aromásítják és ehető.
Ha nyers, én akkor sem főzném 4-5 órát, hanem beleszúrnék, hogy jó e már, mondjuk úgy forrástól számított 1,5-2 óra múlva.
2/3 anonim 



válasza:





Mi a fenét kéne főzni rajta 4-5 órát?
Eleve sosem láttam nyers kötözött sonkát, ezek már hőkezeltek. Azért főzzük meg, mert ízletesebbé válik, és puhábbá. A háló tarja össze, további főzés után marad egyben, és úgy jön le könnyen.
Áztatni meg végképp minek? Mit áztatsz ki belőle?
3/3 A kérdező kommentje:
Elnézést, először a neten néztem utána és ott írják az éjszakára beáztatást a só eltávolítására, ill. a 4-5 óra főzést, de disznó vonatkozásában. Megnéztem ennek a sótartalmát, 3,2 g, ami szerintem nem olyan rendkívül sós.
2019. ápr. 20. 09:47
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!