Húsvétra mit szoktatok készíteni, illetve milyen jó ötletetek van?
A szokásos főtt sonkát, főtt tojást zöldségfélékkel, tormával elkészítem. Gondoltam még házi kenyérre is hozzá.
Esetleg aszpikos ötlet vagy stefánia szelet? Hidegkonyhai készítmény, ami bevált? Esetleg valamilyen szendvicskrém?
Nálunk a sajttekercsnek nagy keletje szokott lenni:
Cordon bleu, lassange és sárgatúró:
Lehet, hogy nem tudok segíteni neked, de azért érdekességképpen leírom.
Én erdélyi vagyok, nálunk a húsvét a bárányról szól.
Az ebéd tárkonyos bárányleves, a második báránysült krumplisalátával. A reggeli hidegtálon báránybelsőségekből és sok tojással készített egybe fasírthoz hasonló sültet készítünk, amit a sonka, kolbász mellett, hidegen eszünk tormával, zöldhagymával, piros retekkel. Én(!) vajas kenyérrel. Aztán nálunk ilyenkor van juhsajt és orda is.
tejfölös kukoricasaláta. 5 perc alatt kész, és nagyon finom. Csak morzsolt kukorica, tejföl, mustár, só és bors kell hozzá, összekevered és ennyi.
Vagy csinálhatsz házi májkrémet. Csirkemájat megsütöd jó sok hagymával, fokhagymával, bele majoranna, esetleg egy csipetnyi mustár aztán öszeturmixolod. Tölteléknek tojásba vagy akár zöldségek mellé mártogatni is finom, de hátránya, hogy gyorsan romlik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!