Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell a borsófőzeléket...

Hogyan kell a borsófőzeléket csinálni? Miből mennyi kell bele és milyen sorrendben?

Figyelt kérdés
2007. dec. 6. 12:47
 1/3 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Kb egy tojas nagysagu voroshagymat megpiritasz egy kanalnyi olajon,ugy hogy uveges legyen a hagyma.(Konzerv borsoval szoktam ,ugy mar nem kell fozni,a fagyasztott borso mindeg kemeny maradt!)Raontom a konzerv borsot levestul a parolt hagymara kb 5 perc mig lassu tuzon felforr,tej+tejfol+lisztes habarassal besurusitem.izles szerint so+cukor.egy kis aprora vagott petrezsejmet szorok a tetejere,besurusodik es kesz!

ha negyon suru egy kis tejet adsz hozza!

van aki csak cukorral csinalja ,probald meg es ahogy a csaladnak tetszik ,nallam ,mar ez bevalt!

JO ETVAGYAT!!

2007. dec. 6. 15:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 anonim ***** válasza:
100%

Borsófőzelék


Hozzávalók:

30 dkg borsó

kevéske olaj

3 ek. liszt (rozsliszt is lehet)

tej

só, majoranna, petrezselyem


1. Kevés olajban a borsót lefedve pároljuk 5-6 percig, sózzuk, majorannát szórunk rá, felöntjük vízzel (vagy tejjel), annyival, hogy a borsót befedje, ha a borsó megpuhult, egy pohárban a lisztet vízzel (vagy tejjel) kikeverjük, hozzáöntjük a borsóhoz, kevergetjük, és néhány perc múlva levesszük a tűzről.


2. A végén beletesszük az apróra vágott petrezselymet.

2007. dec. 6. 22:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 anonim ***** válasza:
100%

Párom édesen szereti én egy csipet sóval.

Készítesz egy rántást.(Kevés olajon kicsi liszt,kb olyan 2-3 ek legyen az össz.megpirítod.)Aztán bele a borsó,két embernek kb. fél kiló egy étkezésre egytál ételként bőven elég.Meg annyi vizet hozá,h ellepje.Folyamatos kevergetés mellett felforralod,majd puhára főzöd a borsót.Raksz bele egy kis cukrot.Megnézrd,h mennyire sűr,és ha nem elégg,akkor tehetsz bele egy kis habarást(tejföl plusz liszt,nem szokott kelleni egy egész tejföl.H a tejföl ne csomósodjon,először kimersz egy kis forró főzeléket a habarásba,felmelegíted,és úgy mehet bele a lábosba.)Ezzel is forralod.

Ez a párom fajta.

Amit én szeretek,abban van egy csipet pirospaprika a rántásban és nincs cukor hanem egy csipet só.

Amúgy szinte minden főzeléket rá lehet húzni erre az alapkészítésre.Minimálisan térnek csak el.

2007. dec. 7. 06:01
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!