Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ettünk egy gyorsétkezdébe...

Ettünk egy gyorsétkezdébe borsófőzeléket. Mi lehet a recepje?

Figyelt kérdés
Gyönyörű zöld a borsó,fehér vagy talán kicsit zöldes a "leve",és isteni finom.Hogy készíthetik?gondoltam fagyasztott borsóval,és habarva,nem tudom.kell még bele valami?
2009. jan. 26. 19:34
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ahogy én csinálom: zöldborsót elkezdek főzni, (lehet konzerv és fagyasztott is annyi vízben hogy ellepje, 1 kiskanál cukorral, majd ha megfőtt csinálok egy gyenge rántást, azt belekeverem és adok hozzá petrezselyem zöldet. Akkor sózom annyira, hogy finom legyen. Nekem küllemre olyan amit leírtál, az íze is finom. :)
2009. jan. 26. 20:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

én mint szakács egy gyorsétkezdében:

felteszem főni a borsót vízbe.teszek bele sót,cukrot(aki édesebben szereti az többet),fokhagymát,petrezselyemzöldet.

mikor megfőtt,csinálok rá fehér rántást,ha besűrűsödött öntök bele kicsi tejszínt.szükség esetén ízesítem még.

2009. jan. 26. 20:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Szia!+

Én így szoktam:

én üvegesből szoktam csinálni a saját levében felteeszem főni, és tejjel pótolom a maradékot, hogy ellepje a borsót, ezt nem kell sokáig főzni, aztán amikor forr, akkor én úgy szoktam besűrűsíteni, hogy tejben keverek fel két evőkanál lisztet, és lassan beleöntöm a fövő borsóba és az besűrűsíti !

2009. jan. 26. 20:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:
köszi.kipróbálom.ez annyira finom.nem vagyok oda a borsófőzelékért,de ha ott kajálunk mindig azt eszek.mltkor már szólt a nő aki kiszolgál,hogy nem kóstolok e meg valami mást.....:-))))
2009. jan. 26. 20:36
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Én fordítva készítem:

Csinálok egy világos rántást, teszek bele késhegynyi pirospaprikát (opcionális), pici fokhagymát, sót. Ráöntöm a borsó konzervet levestől, öntök rá kb. egy dl tejet, rakok bele egy-két kanál cukrot. Ha felforrt várok 2-3 percig, hogy a rántás ízt elfője, és kész.

2009. jan. 26. 23:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Én ugy csinálom a borsofozeleket, h pici olajon megdinsztelem a hagymat, teszek bele fokhagymat, majd beleteszem a borsot, zoldsegzoldet, fuszereket es felontom vizzel es megfozom, majd pici habarast teszek ra es kesz..nagyon finom..
2009. jan. 27. 15:29
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!