Ettünk egy gyorsétkezdébe borsófőzeléket. Mi lehet a recepje?
én mint szakács egy gyorsétkezdében:
felteszem főni a borsót vízbe.teszek bele sót,cukrot(aki édesebben szereti az többet),fokhagymát,petrezselyemzöldet.
mikor megfőtt,csinálok rá fehér rántást,ha besűrűsödött öntök bele kicsi tejszínt.szükség esetén ízesítem még.
Szia!+
Én így szoktam:
én üvegesből szoktam csinálni a saját levében felteeszem főni, és tejjel pótolom a maradékot, hogy ellepje a borsót, ezt nem kell sokáig főzni, aztán amikor forr, akkor én úgy szoktam besűrűsíteni, hogy tejben keverek fel két evőkanál lisztet, és lassan beleöntöm a fövő borsóba és az besűrűsíti !
Én fordítva készítem:
Csinálok egy világos rántást, teszek bele késhegynyi pirospaprikát (opcionális), pici fokhagymát, sót. Ráöntöm a borsó konzervet levestől, öntök rá kb. egy dl tejet, rakok bele egy-két kanál cukrot. Ha felforrt várok 2-3 percig, hogy a rántás ízt elfője, és kész.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!