11 hos babának adhatok vacsira fött durum tésztát tejföllel? Más: ha borsófözeléket csinálok még mindig paszirozzam át neki v. már ugy csináljam mint magunknak (persze tej nélkül)?
én borsót 10 hótól adtam a miénkből turmixolva, tej nélkül. nem volt gondja vele.
durumtésztát 8 hótól eszik. tejfölt viszont még most sem merek ani, mert ő érzékeny a tejes ételekre. most 1év+1 hós. (védőnőm tanácsára tej, tejföl, tejszín csak 2 év után lesz étrenden.)
tésztát paradicsomosan készítek neki, avgy saját meggylekvárral, vagy grízes tésztának.
Szerintem ezek mehetnek. Lányaim már "rendes tésztát" is ettek ilyen korban. (Tejfölt sajnos nem, mert tejallergiásak voltak, de ha nincs gond ezzel, akkor mehet)
Zöldborsó:
második lányom kedvenc foglalatossága 9,5 hónaposan az volt, hogy a főtt borsó szemeket "bevadászta" az asztalról. :o)
Tejfol mehet mar 11 honaposan, nekunk 10 honapos kort mondott a vedono. Termeszetesen, ha van tejallergias a csaladban, akkor meggondolando, hogy kesobbre tolni a dolgot.
A bosot probald meg eloszor paszirozas nelkul egy keves adaggal, aztan majd ugyis meglatod, hogy megy-e. Azt mondjak, hogy a hejatol fajhat a poci, puffadhat. Ezert adj eloszor keveset. Nalunk egyiknekl sem okozott panaszt, kb. ilyen idosen adtam nekik.
Szerintem még ne adj tejfölt neki, inkább tegyél tá reszelt sajtot, husit, paradicsomot, petrezselyemzöldet/oregánót, kis olajat és picike sót. Az enyém imádja ezt a "bolognait".
A borsót még passzírozd, úgy nem biztos fújja fel a hasát, ráérsz még 2 hónap után egészben adni neki.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!