Titeket zavarna, ha családi ebédnél valaki a saját villájával turkálna a közös tálban?
Igen, rettenetesen zavar, sőt annyira hogy ki is nyissam a számat és szóljak is ha ilyet látok ott ahol én eszem.
Amikor a feleségem szüleinél ettünk a sógorom is belenyúlt a saját evőeszközével a nagy tálban lévő desszertbe.
Megmondtam neki mindenki előtt, hogy ha a következő főétkezésnél használni akarja a fogait, akkor marha gyorsan fogjon egy másik, tiszta kanalat és kaparja le azt a részt amihez az ő kanala ért.
Mindenki nagyon megdöbbent, mert békés ember vagyok és ha van valami problémám akkor nem kezdek el ordítozni mint valami hülyegyerek, de ez nagyon felbosszantott.
Utána szépen elmagyaráztam, hogy a szájápolás, a szájhigiénia mennyire kényes kérdés, a tudomásukra hoztam, hogy sok-sok baktérium van alapból a szájban nem beszélve az egyéb, napközben lerakódott lepedékekről.
Nem beszélve arról ha éppen a kedves sógor a cigis-kávés esetleg alkoholos "jókommunista proli" pofájába tömi a kanalát amivel majd szed a közös tálból, az mennyire egészséges, nem beszélve arról ha még "véletlenül" aznap reggel a fogmosást is elmulasztotta
Aztán felhozták példának, hogy "hát amikor én főzök akkor is azzal kóstolok amivel kavarom az ételt".
Mondom nekik, hát akkor itt sem eszem többet.
Amikor én főzök van egy fakanál amivel keverem az ételt általában, van egy külön tányér amibe szedek ha kóstolni kell és van külön egy kanál a tányérban amivel kóstolok.
Természetesen kínosan ügyelek is arra, hogy amikor a fakanállal, amivel kavarom az ételt, rádobom a saját kóstoló kanalamra az ételt akkor a fakanál ne érjen se a tányérhoz se a kanalamhoz.
Ezen felül a fakanalat külön kis tálban tárolom, nem pedig teszem abba a tálba amiben az én kóstoló kanalam van.
És ezt a feleségemnek is elmagyaráztam, megértette és azóta így főz ő is, akkor is ha csak ketten eszünk belőle, akkor is ha rajtunk kívül mások esznek belőle.
Sajnos a proli családja nem bírta felfogni a dolgot, már ott elvesztették a fonalat, hogy hogyan lehet a szájukban bármiféle baktérium amikor nem fáj a torkuk.
Itt megette a fene az egészet.
Utolsó.
Én ugyanígy járok el főzéskor ahogy te.Külön kanál amivel az ételt készítem,és külön a kóstoló kanál-tányér,amibe mindig szedek egy kicsit szedőkanállal,és így kóstolok.Pedig csak én eszek belőle mivel egyedül élek!Így sem eszek bele sohasem az egész ételbe,nem eszek kézzel-lábbal,mindenhez evőeszközt használok.Ez igény kérdése,nincs benne semmi úriaskodás,nagyzolás,csupán nem szeretek állat módjára viselkedni,főleg nem az asztalnál.Vendégségben volt hogy figyelmeztettek közvetlenül ebéd előtt hogy egyem nyugodtan kézzel a sült csirkét,sült krumplit,náluk nem szokás késsel-villával enni,nem kell urizálni..ez meg is látszott azon ahogy ettek,el is vették az étvágyamat egy szempillantás alatt..bár igaz eltértem kicsit a témától,még annyit hogy régebben egy volt kollégámnak vittem a munkahelyről néhány papírt,csengettem,kijött a kezében volt egy töltött káposzta,és csámcsogva majszolva tele szájjal beszélt..hihetetlenöl visszataszító látvány volt.
Nálunk van, aki még megfejeli ezt a szokást - MIELÖTT belenyúl a SAJÁT evöeszközzel a KÖZÖS tálba, elötte LENYALJA, mert a nyál fertötlenít!
Na ez az, ami végképp kiüti a biztosítékot!
#34: nyilván, pont ezért borítják be nyállal a friss műanyagpalackok belsejét is
Csak viccelek, istenem de gusztustalan: még ha egy tiszta szalvétába is törölné, akkor se lenne elfogadhatóan "steril" ahhoz hogy szedjen vele
Hidd el, elöször én is sokkolódtam a látványtól is, de a magyarázat még rátett egy lapáttal.
Ettöl ekzdve vezettem be, hoyg én adok mindenkinek - a tál nem az asztalon van, hanem külön -, azt a darabot kapja, amit szeretne, de azzal az eszközzel, amit én erre gondoltam.
Eleinte furcsának találták - magyarázatként a helyhiányt modntam -, de idöközben megszokta mindenki és titokban többen megjegyezték, hogy mennyivel jobb, mint amikor X összepocsékolta az egész kaját.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!