Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Titeket zavarna, ha családi...

Titeket zavarna, ha családi ebédnél valaki a saját villájával turkálna a közös tálban?

Figyelt kérdés
(Saláta, desszertek, legfőképp olyan ételek amik nem egy darabot alkotnak mint például egy szelet rántott hús, hanem saját szedő-alkalmatosságot teszünk bele)

2019. ápr. 8. 00:03
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
78%
#19. ez így van. Egy az hogy nálunk helyszűke miatt sem lehet kipakolni mindent ha össze gyűlik a család. És a figyelmes házigazda figyeli ha fogytán van valakinek a salátája, és feláll megkérdezni, hogy hozhat-e még salátát, húst, köretet.
2019. ápr. 8. 08:55
 22/36 anonim ***** válasza:
68%
Tudom, hogy nem illik, de családban nem zavar, de idegenekkel zavarna.
2019. ápr. 8. 08:57
 23/36 A kérdező kommentje:

Sajnos már nálunk így alakult ki az évek során, hogy mindent odaviszünk az asztalhoz különféle nagyobb porcelán tálakban, túl drasztikus lenne az előre porciózott ételekre váltás (habár tényleg logikusabb, és próbálkoztam is vele), azzal kell megelégednem hogy magamnak ellülönítek egy 1.25-1.5x-eresen akkora adagot (mivel tuti nem fogok szedni semmiből ami az asztalon van), a többiek akik az asztalnál vannak pedig ha nem zavarja őket, akkor lelkük rajta: annyira sajnálom meg bosszant, mert lehet az alkalmibb vendégeket (távolabbi rokonok, szomszédok, stb. akiket megvendégelünk meg főzünk anyával nekik) zavarja, csupán nem mernek szólni

Ő is herpeszes, egyébként: zsíros ételektől mindig kijön rajta

Senki más (még) nem, a családból

2019. ápr. 8. 09:00
 24/36 A kérdező kommentje:

#20: Nem hülye, mert attól még ugyanúgy szeretem rokonként, de eléggé bosszantó, az biztos

Már próbáltuk azt hogy messzebb orientáljuk azokat a tálakat amikben szeret nyúlkálni, de egy elegáns mozdulattal odateszi olyankor maga mellé, és senki más nem eszik utána belőle

Most lehet megpróbálom azt, hogy zárható műanyagdobozokból lehet majd csak ilyesmit szedni, nem túl gusztusos ilyen dobozokban tálalni az ételt, de a teteje miatt nem tud majd belenyúlni úgy, hogy ne kelljen letennie a villát :)

2019. ápr. 8. 09:06
 25/36 anonim ***** válasza:
88%
Én lehet most bunkónak tűnök, de mivel lassan 20 éve vezetek hàztartàst, biztos, hogy simàn minden lelkiismereti gond nélkül jelezném, a tàlban NEM dísznek van a szedőkanàl, lapàt, villa, csipesz stb.
2019. ápr. 8. 09:09
 26/36 A kérdező kommentje:

#25: Így van, pontosan!

Én/mi is jeleztük, de hiába, sajnos

Néha látom hogy észreveszi, akkor nagy műgonddal leteszi a villát és hajlandó a nagy kiszedőkanállal tenni egy adagot a saját tányérjára (mint ahogy egyébként kellene), de ugyanúgy mint mindig, két perc múlva már ott válogat meg kotorászik

Valami taktikát ki kell agyalnom erre, de még a neten se sikerült forrást találnom ahol egyáltalán szót ejtenének ilyenről etikettel kapcsolatban, valamit amit neki is meg tudnék mutatni (ezen a huszonvalahány válaszon kívül, ami igazolná hogy nem csak nekem nem tetszik a dolog)

2019. ápr. 8. 09:18
 27/36 anonim ***** válasza:
82%

Akkor ez így nehéz.

Sajnàlom, mert abszolút nincs tippem mit tudnàl tenni.

Akkor csak az marad, mint amit egyik hsz. írt, hogy odaviszed az adott tàlat, amint nyúlna beke a sajàt villàjàval, mondod, hogy "ne haragudj, de itt van benne a kanál, azzal szedj ha kérhetném".

Csak megvan rà az esély, hogy sértődés lesz a vége.

2019. ápr. 8. 09:24
 28/36 anonim ***** válasza:
80%

"Ez oké, de ha minden tàlba van téve arra külön alkalmas eszköz, akkor nem hiszem, hogy van olyan hülye, akinek ne esne le, miért is van az ott benne."

DE, látod, a kérdezö esetében is van, aki inkább a saját evöeszközével nyúljál a közös tálba, nem pedgi az itt lévö szedöeszközt használja. Söt, ha szólsz neki, akkor is ö lesz felháborodva, hogy mi a baj ezzel, ö nem koszos!

Vannak ilyen primitív emberek, szóval jobb megelözni az ilyeneket.

2019. ápr. 8. 10:12
 29/36 anonim ***** válasza:
88%

Megoldás lehet, ha az asztalon lévö (jóval kisebb a megszokttnál) tálakba csak keveset teszel, akkor csak pár darab az, amit utána másnak nincs gusztusa megenni.

Esetleg úgy rendezed az asztalt, hogy kevesebb hely legyen a tálaknak és akkor indokolt, hogy nem ott vannak, hanem mellette egy kisebb asztalon, ahonnan te tudod odavinni ahhoz, aki épppen kérné.

2019. ápr. 8. 11:12
 30/36 anonim ***** válasza:
66%

Engem nagyon zavar!

A saját asztalomnál nem tűröm el!

2019. ápr. 8. 22:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!