Csináltatok már saját ételt?





Bármilyen kollégistát kérdezel, igennel válaszol.
Nekem a legjobb, ami sikerült: chilis babos spagettis egytálétel. Furán hangzik, de nagyon jó volt, és főzni sem kellett tudni hozzá. :)
Chili con carne alapporból szósz kifőz, addig pár virsli feldarabol, spagettikre felszúrtam, és ebben a szószban főztem meg az egészet. A végén rá egy konzerv szószos bab, forrón sajt a tetejére, két napi kaja pipa.
A saját gondolat annyi volt bene, hogy mi van itthon és aból mit lehet összehozni ami elég két napig.





Szerintem konkrétan ilyen nincs.
Legtöbb ember szájhagyomány útján szerzett ismeretek, szakácskönyvek, receptes oldalak olvasása közben fel-felcsippent valamit, és abból kreál egy általa újnak vélt receptet.Egyszer rengeteg lilahagymám volt, nem tudtam mit kezdjek vele. rengeteg receptet elovastam, mire innét-onnét jövő módszerekből végül kialakítottam a "saját" lilahagymás -almás csatni receptemet.nagyon jól sikeredett, azóta is sokszor csinálom, másoknak is átadtam már.Még sem érzem magam receptfeltalálónak:D
Amúgy meg úgy vagyok vele, hogy szinte minden recepten változtatok valamit, a saját ízlésünkre formálva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!