Mitől függ a sütési technika az ilyen húsoknál?
Tejszínes, szószos sültekre gondolok, ehhez hasonlókra:
Szóval elég sok olyan tepsis húst csinálok, aminek sajt van a tetején. Viszont (számomra teljesen logikátlanul) változóan néz ki ezeknek az összeállítása:
- pakolj rá mindent, süsd, amíg pirul a sajt és kész
- pakolj rá mindent, de fóliázd le X időre, és a végén süsd, amíg piros a sajt
- Ne pakold rá a sajtot, csak a sütés vége előtt a pirulási időre
- Ne pakold rá a sajtot, süsd fólia alatt, majd fólia le, jöhet a sajt (mint a fentiben is).
Ezzel kapcsolatban két dolgot vélek tudni, vagy olvastam valahol, stb:
- A fólia azért kell, hogy kevésbé száradjon ki a hús sütés közben (ezzel nem vitatkozom, kvázi fedőt pótol nyilván).
- Ha van szmötyi és/vagy sajt a húson, akkor nem kell a fólia, mert az tölti be a záróréteg szerepét. Na most, ez nem felel meg a fent leírtaknak, mert szmötyis receptekben is írnak fóliázást, pedig ebben is lenne logika (amúgy ezt is egy receptben olvastam, hogy azért nem kell takarni).
Na szóval. Mikor jó/kell fóliázni, és mikor érdemes rárakni a sajtot az ilyen kajákra? :D Én semmi értelmét nem látom ennek, hogy kiveszem és utólag megy rá a sajt, mármint az elején mindenegybe kajáknál se szokott megégni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!