Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mitől függ a sütési technika...

Mitől függ a sütési technika az ilyen húsoknál?

Figyelt kérdés

Tejszínes, szószos sültekre gondolok, ehhez hasonlókra:

[link]

Szóval elég sok olyan tepsis húst csinálok, aminek sajt van a tetején. Viszont (számomra teljesen logikátlanul) változóan néz ki ezeknek az összeállítása:

- pakolj rá mindent, süsd, amíg pirul a sajt és kész

- pakolj rá mindent, de fóliázd le X időre, és a végén süsd, amíg piros a sajt

- Ne pakold rá a sajtot, csak a sütés vége előtt a pirulási időre

- Ne pakold rá a sajtot, süsd fólia alatt, majd fólia le, jöhet a sajt (mint a fentiben is).


Ezzel kapcsolatban két dolgot vélek tudni, vagy olvastam valahol, stb:

- A fólia azért kell, hogy kevésbé száradjon ki a hús sütés közben (ezzel nem vitatkozom, kvázi fedőt pótol nyilván).

- Ha van szmötyi és/vagy sajt a húson, akkor nem kell a fólia, mert az tölti be a záróréteg szerepét. Na most, ez nem felel meg a fent leírtaknak, mert szmötyis receptekben is írnak fóliázást, pedig ebben is lenne logika (amúgy ezt is egy receptben olvastam, hogy azért nem kell takarni).


Na szóval. Mikor jó/kell fóliázni, és mikor érdemes rárakni a sajtot az ilyen kajákra? :D Én semmi értelmét nem látom ennek, hogy kiveszem és utólag megy rá a sajt, mármint az elején mindenegybe kajáknál se szokott megégni...


2019. ápr. 4. 23:03
 1/1 anonim ***** válasza:
Ha rászórod a sajtot, és lefóliázod, akkor amikor a sajt megolvad, felragad az alufóliára, ezért azokat a húsokat, mint pld.a csirkecomb, amiket sokáig kell párolni, és fontos, hogy szaftos maradjon, célszerűbb akkor megszórni sajttal amikor a hús már majdnem kész van.
2019. ápr. 5. 07:19
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!