Van itt valaki, akinek van pizzaköve?
Szeretném az otthoni pizzasütést tökélyre fejleszteni, a legjobb receptet már kikísérleteztem. Persze egy kemence lenne a legjobb :D
Szóval nézegettem őket és nem tudom, hogy érdemes lenne-e megvenni.
Viszonylag sűrűn sütök pizzát, kb 2 hetente.
Most akkor kemencét akarsz venni, vagy követ?
Miért kőről szól a kérdés, ha semmire nem mész vele kemence nélkül?
Továbbá ha veszel egy jó kemencét, okafogyott a kő.
Elég sok a kérdőjel, nem ártana ezt tisztába tenni.
Ha tényleg a tökéletes pizzára törekszel, elsősorban valami profi kemencét nézz ki. Nem kell ipari, léteznek 1 személyes háztartási sütők is, mindössze annyi a különbség egy sütővel szemben, hogy nem áll meg bő 200 foknál, hanem akár 400 fokot is tudnak.
Sajnos a legtöbb ilyen sütő valami dizájnos túlárazott olasz cucc, de mindenképpen az lenne az első, hogy ebbe a témába beleásd magad.
Hogy a sütőfelület egy tüzépen párezer ft-ért beszerezhető samott lap, ami teljesen tökéletes pizzasütésre, vagy egy parasztvakító promóciós dumával 10-szereséért árult hókuszpókusz lap, az tökéletesen mindegy, de ha egy sima háztartási sütőd van, akkor csatlakozhat a felsoroláshoz a 400 ft-os zománcozott tepsi is, totál mindegy, min sül a pizza.
Első körben a hőmérsékletet kell rendbe rakni, az ezerszer fontosabb, utána jöhet a finomhangolás az ilyen kövekkel.
...megjegyzem ha lesz egy jó kemencéd, mehet a kukába a recepted! :D
Első a kemence! Majd ahhoz állíts be egy receptet!
Kemence csak vicc sajnos :D
Csak arra lettem volna kíváncsi, hogy mitől lesz másabb egy pizza, ha sütőben pizzakövön sütöm.
Köszönöm a válaszod.
Porózusabb a kő, elvezeti a tésztából a nedvességet. Így magas hőfokon nincs gőz a tészta alatt, csak száraz meleg.
Hát nem tudom mennyit szánsz erre a projektre, vagy mennyi lehet mostanában egy kis 1személyes elektromos kemence, figyelgetni kell, hátha kifogsz valami akciós vételt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!