Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Működhet a külön elkészített...

Működhet a külön elkészített csokipuding a végén Hulala tejszínnel összekeverve? Mik a helyes arányok?

Figyelt kérdés
Banános-csokis tortakrém. Az alsó réteg vaníliás-porcukros-mascarpone krém, arra banánkarikák, majd arra jönne a Hulala tejszínes-csokipuding elegy. Milyen a jó csokipuding-és tejszín arány(360 ml tej 173 g inst.pudingporral készül)? Kb. 4-5 piskótaréteg, elbírja a krémek sorrendjében?

2019. márc. 24. 15:48
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ha csoki krenet akarsz,inkabb akkor ganache-t csinalj.Ha jol ertem kihules utan akarod hozzaadni a hulalat?szerintek inkabb akkor mondjuk egy tasak pudinghoz rakj fele fel aranyban tejet es tejszint,hogy kremesebb legyen.
2019. márc. 24. 17:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
Mmm, a csokikrém címszó alatt azt szeretném elérni, hogy a csokipuding ne legyen csak egy sima csokipuding, hanem a tejszínt utólag az íz miatt adnám hozzá, hogy ne legyen annyira pudingos hatása. Már működött az oroszkrémnél is, ahol tejszín ízű pudingport főztem, s utána tejszínhabbal kevertem el. Az eléggé megváltoztatta íz ízét, selymesebb, kellemesebb lett és nem olyan "vad". És szuperül megdermedt egy órán belül. Viszont ez a fele-fele arányú tipp jól hangzik. Csak nem tudom milyen arányban kellene a tejszínt a pudinghoz adnom. És a másik félelmem az alsó réteg, vajon megtartja -e majd a sima mascarpone krém? Bár azt el tudom képzelni, hogy ganache-t nyomok habzsákból a piskóta lap szélére, és úgy töltöm be a "körbe" a mascarpone krémet.
2019. márc. 24. 17:41
 3/6 A kérdező kommentje:
Ha ganache-t használnék a csokis pudingpor helyett a legfelső rétegként, akkor mint "csokikrém" mennyire fog megkeményedni? Mert amikor fondant bevonat burkolása alatt használom a ganache-t, vékony rétegben, akkor az ugye a "simogatástól", egyengetéstől teljesen megdermed és nem lesz krémes (persze nem kőkeményre, csak amennyire burkolat alatt kell 1:2 arányban).
2019. márc. 24. 18:17
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Hulala nem tejszín hanem növényi habkrém ,nem lesz olyan mint tejszín ,
2019. márc. 25. 07:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:

A Hulalával milliószor jobb dolgozni, én azt is tejszínnek hívom.

Annyi fix, kipróbáltam és egyáltalán nem működik a csokipudinghoz keverve a tejszín,rettentő lágy lett, tehát nem használható tortakrém gyanánt :(

2019. márc. 25. 19:59
 6/6 anonim ***** válasza:
Tejszínbe tegyél habfixálot
2019. márc. 26. 06:42
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!