Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Azok tanácsát kérném, akik...

Azok tanácsát kérném, akik jártasabbak a sütésben, hogy látjátok, helyes ez a recept?

Figyelt kérdés

Ez lenne a recept: [link]


Szeretném a hétvégén megsütni ezt a tortát, viszont egy dolgot nem teljesen értek benne. Nem vagyok még annyira járatos a sütésben, így meglehet, hogy jó így, de inkább rákérdezek.


A piskóta készítésénél, ahogy írja, hogy a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk utána a tojássárgája + a liszt beleszitálva. Nem fog így "összetörni" a fehérjéből felvert hab? Nem lenne jobb megoldás, hogy a sárgájával felverem a cukrot és hozzáadom a lisztet utána? Végül a fehérjéből simán habot verek, amivel elkeverem ezt az egészet, mint egy sima piskótánál?


Előre is köszönöm a válaszokat! :)


2017. szept. 20. 10:07
 1/10 anonim ***** válasza:
Tökmindegy hogy melyikben van a cukor. Igazából annyi a lényege, hogy akkor már ne a habverővel keverd őket össze, hanem fakanállal, óvatosan.
2017. szept. 20. 10:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 anonim ***** válasza:

A piskóta így is elkészíthető attól, hogy a lisztet a végén beleszitálja még több levegőt visz a tésztába.

De sütheted a saját módszereddel, ez egy egyszerű piskóta alap. Akár boltban is megveheted.

A krémhez is lenne egy kis megjegyzésem:

A pudingot kevesebb tejjel készíteném 4 dl elég belőle,

mert túl folyós lesz a krém.

Az utolsó nagyon csendes megjegyzés ez az egyetlen recept amit az illető beküldött.

Vannak a neten ennél sokkal finomabb citromtorta receptek is

2017. szept. 20. 10:49
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/10 anonim ***** válasza:
Felvered a
2017. szept. 20. 11:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Felvered a fehérjét, ha kemény, kanalanként bele a cukrot ( nem egyszerre, mert akkor folyós lesz a hab). Ha a cukorral is felverted, alacsony fokozaton egyenként bele a tojássárgákat. Ha ezekkel is elkeverted, mehet bele kanalanként a liszt és habverővel, kézzel elkeverd.
2017. szept. 20. 11:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 A kérdező kommentje:

Köszönök szépen minden választ.


És kedves 2. válaszoló: esetleg lenne konkrét ötlete(d), amit kipróbálhatnék vagy csak egy célzás volt, hogy inkább keressek tovább?

2017. szept. 20. 11:29
 6/10 anonim ***** válasza:

Én is először nagyon keményre felverem a habot, majd ugyanazzal a géppel (hogy ne kelljen közben elmosni ) a sárgáját a cukorral.

Ha a sárgája már szinte kifehéredett, akkor az átszitált liszt, amit alacsonyabb fordulattal keverek össze vele. Majd apránként a kemény hab, gép nélkül. Nekem van egy hablapátom, amivel nagyon óvatosan, a sűrű massza alá nyúlva szépen el tudom vele elegyíteni a tojáshabot.

Levegős , könnyű a piskóta.

A receptíró is feltehetően azért írta így, mert nem kell közben elmosni a gépi habverőt.

Addig míg kikevered a sárgását nem fog összeesni a hab. Én mindig teszek vele egy csipet sót, vagy pár csepp citromlevet. Alacsonyabb fordulaton kezdem el felverni, majd a végén pár másodperc turbóra állítom.Simán fel lehet fordítani az edényt, kőkeményen áll benne a felvert hab.

2017. szept. 20. 12:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/10 anonim ***** válasza:

4-es

Nagyon jót írsz ! Lakodalomban dupla annyi piskótát sütöttünk így, mint más módszerrel !

2017. szept. 20. 12:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Es sütõport nem tesztek bele?
2017. szept. 20. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
100%
A piskótába nem kell sütőpor.
2017. szept. 20. 12:51
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 anonim ***** válasza:

A kép nagyon szép, de ez a fordított piskótakészítés nekem is fura.

Annak idején, amikor még gépek sem voltak, a sárgáját kristálycukorral ! addig kellett keverni, míg ki nem fehéredett. Mire a cukor elolvadt, került bele a keverés során bőven levegő.

Soha nem a tojásfehérjébe tették a cukrot, csak drótos/rugós habverővel verték nagyon keményre.

A néném lakodalmakra sütött tortákat és süteményeket, mondhatni "hivatásos" volt,de mindig hagyományos módon sütötte a piskótákat.

2017. szept. 20. 16:58
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!