Azok tanácsát kérném, akik jártasabbak a sütésben, hogy látjátok, helyes ez a recept?
Ez lenne a recept: [link]
Szeretném a hétvégén megsütni ezt a tortát, viszont egy dolgot nem teljesen értek benne. Nem vagyok még annyira járatos a sütésben, így meglehet, hogy jó így, de inkább rákérdezek.
A piskóta készítésénél, ahogy írja, hogy a fehérjéből a cukorral kemény habot verünk utána a tojássárgája + a liszt beleszitálva. Nem fog így "összetörni" a fehérjéből felvert hab? Nem lenne jobb megoldás, hogy a sárgájával felverem a cukrot és hozzáadom a lisztet utána? Végül a fehérjéből simán habot verek, amivel elkeverem ezt az egészet, mint egy sima piskótánál?
Előre is köszönöm a válaszokat! :)
A piskóta így is elkészíthető attól, hogy a lisztet a végén beleszitálja még több levegőt visz a tésztába.
De sütheted a saját módszereddel, ez egy egyszerű piskóta alap. Akár boltban is megveheted.
A krémhez is lenne egy kis megjegyzésem:
A pudingot kevesebb tejjel készíteném 4 dl elég belőle,
mert túl folyós lesz a krém.
Az utolsó nagyon csendes megjegyzés ez az egyetlen recept amit az illető beküldött.
Vannak a neten ennél sokkal finomabb citromtorta receptek is
Köszönök szépen minden választ.
És kedves 2. válaszoló: esetleg lenne konkrét ötlete(d), amit kipróbálhatnék vagy csak egy célzás volt, hogy inkább keressek tovább?
Én is először nagyon keményre felverem a habot, majd ugyanazzal a géppel (hogy ne kelljen közben elmosni ) a sárgáját a cukorral.
Ha a sárgája már szinte kifehéredett, akkor az átszitált liszt, amit alacsonyabb fordulattal keverek össze vele. Majd apránként a kemény hab, gép nélkül. Nekem van egy hablapátom, amivel nagyon óvatosan, a sűrű massza alá nyúlva szépen el tudom vele elegyíteni a tojáshabot.
Levegős , könnyű a piskóta.
A receptíró is feltehetően azért írta így, mert nem kell közben elmosni a gépi habverőt.
Addig míg kikevered a sárgását nem fog összeesni a hab. Én mindig teszek vele egy csipet sót, vagy pár csepp citromlevet. Alacsonyabb fordulaton kezdem el felverni, majd a végén pár másodperc turbóra állítom.Simán fel lehet fordítani az edényt, kőkeményen áll benne a felvert hab.
4-es
Nagyon jót írsz ! Lakodalomban dupla annyi piskótát sütöttünk így, mint más módszerrel !
A kép nagyon szép, de ez a fordított piskótakészítés nekem is fura.
Annak idején, amikor még gépek sem voltak, a sárgáját kristálycukorral ! addig kellett keverni, míg ki nem fehéredett. Mire a cukor elolvadt, került bele a keverés során bőven levegő.
Soha nem a tojásfehérjébe tették a cukrot, csak drótos/rugós habverővel verték nagyon keményre.
A néném lakodalmakra sütött tortákat és süteményeket, mondhatni "hivatásos" volt,de mindig hagyományos módon sütötte a piskótákat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!