Tudtok mondani egy HELYES zselatin receptet?
Figyelt kérdés
Még nem csináltam zselatint és az első túl folyósra sikerült, pedig a hátoldalán lévő adagot követtem. Interneten máshol össze-vissza írnak. Horváth Rozis zselatin porom van és azt írja, hogy 1dl vízhez 2 teáskanállal tegyek bele én 5dl vízhez 10 teáskanállal raktam és nem lett sűrű csak épphogy. Ízületre akarnám kenni, de túl folyós így nem tudom. Szóval mi a helyes víz/por adag? Ja és az elkészítésnél melegíteni vagy csak forralni kell?2016. júl. 8. 22:55
1/3 anonim 



válasza:





Egy helyes,jóképű,fess zselatint?...nem
2/3 anonim 



válasza:





Az adagolás úgy jó, ahogy a csomagoláson írják. Mindig hideg vízben kell elkeverni a zselatinport, kicsit hagyhatod állni is, hogy duzzadjon, utána lassú tűzön csak melegíteni szabad, forralni nem! Ha felforr, elveszíti a kocsonyásító képességét, ezért kell óvatosan, folyamatos kevergetés mellett, lassan melegíteni, amíg teljesen fel nem olvad a por.
3/3 A kérdező kommentje:
Értem köszi
2016. júl. 9. 08:26
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!