Alkoholos italok forráspontja?
Figyelt kérdés
Alkohol és zselatin keverékével szeretnék kísérletezni. Ez úgy készül, hogy vizet, vagy gyümölcslevet rendeltetés szerűen felforralunk zselatinnal, és hűlés közben hozzáadjuk a (pl.) vodkát. Arra lennék kíváncsi, hogy hány fokig érdemes visszahűteni a zselatint az alkohol hozzáadásához. Én 78-ra tippelnék, hiszen ennyi az etanol forráspontja, de nem vagyok benne biztos, hogy azt kell nézni.2015. dec. 30. 23:44
1/3 anonim válasza:
Vegyél egy höméröt és mérd le!!!!!
2/3 Phoney válasza:
Nem muszáj egészen 78-ig visszahűteni, mivel az anyagok forráspontja oldatokban nem érvényesül (egy 37,5–40 fokos vodkának valahol 80-90 közt van a forráspontja).
Viszont nem fontos minél hamarabb hozzáadni, szóval nyugodtan lemehetsz 70 környékére vagy alá is, amikor még forró, de azért már nem égeti meg a kezedet.
3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak. Az elsőnek meg üzenem, hogy van hőmérőm, de nem fogok frakcionált desztillációval kísérletezni egy adag zselé kedvéért.
2015. dec. 31. 14:00
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!