Kezdőoldal » Ételek, italok » Konyhai praktikák » Alkoholos italok forráspontja?

Alkoholos italok forráspontja?

Figyelt kérdés
Alkohol és zselatin keverékével szeretnék kísérletezni. Ez úgy készül, hogy vizet, vagy gyümölcslevet rendeltetés szerűen felforralunk zselatinnal, és hűlés közben hozzáadjuk a (pl.) vodkát. Arra lennék kíváncsi, hogy hány fokig érdemes visszahűteni a zselatint az alkohol hozzáadásához. Én 78-ra tippelnék, hiszen ennyi az etanol forráspontja, de nem vagyok benne biztos, hogy azt kell nézni.

#zselatin #alkohol zselé #alkoholzselé
2015. dec. 30. 23:44
 1/3 anonim ***** válasza:
0%
Vegyél egy höméröt és mérd le!!!!!
2015. dec. 31. 00:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/3 Phoney ***** válasza:
100%

Nem muszáj egészen 78-ig visszahűteni, mivel az anyagok forráspontja oldatokban nem érvényesül (egy 37,5–40 fokos vodkának valahol 80-90 közt van a forráspontja).

Viszont nem fontos minél hamarabb hozzáadni, szóval nyugodtan lemehetsz 70 környékére vagy alá is, amikor még forró, de azért már nem égeti meg a kezedet.

2015. dec. 31. 08:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/3 A kérdező kommentje:
Köszönöm az utolsó válaszolónak. Az elsőnek meg üzenem, hogy van hőmérőm, de nem fogok frakcionált desztillációval kísérletezni egy adag zselé kedvéért.
2015. dec. 31. 14:00

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!